Rompetrol – de 5 ani alături de SMURD

Rompetrol Rafinare, parte a KMG International, continuă alături de Fundaţia pentru SMURD şi Inspectoratul General de Aviaţie (IGAv) parteneriatul pentru susţinerea intervenţiilor medicale de urgenţă pe cale aeriană, a deplasării personalului şi transportarea victimelor. Valoarea investiției Rompetrol în cei 5 ani de parteneriat depășește 750.000 USD.

“În cadrul colaborării, compania asigură şi în 2014 o parte din combustibilul Jet A1 necesar pentru operarea elicopterelor din Bucureşti şi Târgu Mureş, implicate în intervențiile medicale de urgență. Pentru că ne procupă bunăstarea comunităților  unde avem operațiuni, investim în mod susținut în sectorul medical din România; doar în ultimii 5 anii am realizat 55 de proiecte pentru dotarea şi reabilitarea unor unităţi medicale din mediu rural și urban”, declară Alexey Golovin, Director Dezvoltare Corporativă și Comunicare al KMG International / Rompetrol.

„Parteneriatul cu Rompetrol este, cu siguranţă, unul dintre cele mai importante proiecte derulate prin intermediul Fundaţiei pentru SMURD. La rândul său, colaborarea directă cu Inspectoratul General de Aviaţie are o consecinţă cât se poate de palpabilă – salvarea cât mai multor vieţi. Iată cum, prin coroborarea eforturilor acestor trei instituţii, prin profesionalismul de care dau dovadă reprezentanţii fiecăreia dintre ele, ducem la împlinirea celui mai important deziderat al nostru – acordarea de asistenţă medicală de urgenţă pacienţilor aflaţi în stare critică, care necesită o intervenţie rapidă, la un nivel înalt de profesionalism”, declară Dr. Raed Arafat, Preşedinte Consiliu Director – Fundaţia pentru SMURD.

Începând cu anul 2008, Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) a efectuat intervenţii aeriene de urgenţă la nivel naţional, contribuind astfel la transportarea şi salvarea unui număr de peste 5.000 de persoane rănite. În 2013, în cadrul punctelor de operare aeromedicală beneficiare ale sponsorizării acordate de Rompetrol Rafinare, au fost efectuate 1974 (dublu comparativ cu 2012), intervenţii însumând 3922 ore de zbor.

Inspectoratul General de Aviaţie are o contribuţie importantă în cadrul acţiunilor SMURD prin operarea elicopterelor, cât şi prin asigurarea accesului rapid în cadrul intervenţiilor prin utilizarea tuturor structurilor sale teritoriale.

Carburantul JetA1 este folosit pentru operarea elicopterelor și avioanelor, și este produs de Rafinăria Petromidia începând cu anul 1984, fiind certificat conform standardelor din domeniu.

KMG International/ Rompetrol se implică activ în proiecte de responsabilitate socială prin platforma sa „Energia vine din suflet”, care cuprinde programul naţional „Împreună pentru fiecare” şi alte proiecte din domeniile protecţia mediului, sănătate şi cultură. În ultimii cinci ani au fost implementate în toate judeţele ţării 87 de proiecte de intervenţie comunitară, cu o investiţie de peste 1.250.000 USD, pentru beneficiul direct al 300.000 de persoane. De asemenea, Grupul se implică în activităţi caritabile sau de sponsorizări, având colaborari pentru Galei Societăţii Civile, ca partener al prestigiosului Festival și Concurs Internaţional George Enescu etc., valoarea investițiilor de tip CSR depășind la nivel de grup suma de 1,5 milioane USD.

Go to Top