În acest an, Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice (M.M.S.C.) a anuntat deschiderea celei de-a sasea sesiuni de depunere a dosarelor pentru preluarea în administrare a 23 de arii naturale protejate (18 parcuri nationale si naturale si 5 situri de importanta comunitara).

În cadrul acestei sesiuni organizate de M.M.S.C., în data de 02.09.2014, Regia Naitonala a Padurilor – Romsilva a depus dosarele de candidatura pentru 16 parcuri nationale si naturale, pentru care contractele de administrare expira la sfârsitul acestui an.

În urma analizei dosarelor de candidatura de catre comisia de evaluare, întrunita în conformitate cu prevederile Ordinului ministrului mediului si schimbarilor climatice nr. 1052/2014 privind aprobarea metodologiei de atribuire în administrare si custodie a ariilor naturale protejate, autoritatea publica centrala pentru protecia mediului a decis sa încredinteze Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva administrarea, în continuare, a celor 16 parcuri nationale si naturale pentru care s-a facut solicitarea si pe care institutia le-a avut în gestionare în perioada 2004 – 2014.

Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice, împreuna cu Regia Nationala a Padurilor – Romsilva au semnat astazi, 8 octombrie 2014, pe o perioada de 10 ani, noile contracte de administrare pentru cele 16 parcuri nationale si naturale si pentru ariile naturale protejate care se suprapun pe suprafaa acestora.