window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Romtelecom lanseaza prin Balcan-IX serviciul de peering public pentru retele IPv6

Incepand din luna august, platforma de Internet Exchange a Romtelecom, Balcan-IX, devine prima din Romania care ofera servicii de interconectare prin protocolul IPv6. Solutia de interconectare bazata pe IPv6 (Internet Protocol versiunea 6) din cadrul Balcan-IX este dedicata furnizorilor de servicii de Internet si asigura interconectarea neutra prin servicii de peering public sau interconectari private virtuale.

Operatorii prezenti in cadrul Balcan-IX in oricare din cele 10 puncte de prezenta din orasele Bucuresti, Constanta, Galati, Bacau, Iasi, Timisoara, Oradea si Cluj Napoca, pot solicita servicii de interconectare pentru IPv6 fara plata niciunei taxe aditionale. De asemenea, aceasta optiune este valabila si pentru clientii noi care se vor conecta la platforma Balcan-IX, care pot configura de la inceput o sesiune IPv6, sau ulterior, dupa configurarea unei sesiuni pentru traficul Ipv4.
Lansat in aprilie 2009, Balcan-IX este primul serviciu de peering public cu acoperire nationala, care, datorita diversitatii serviciilor si a flexibilitatii fata de operatorii din Romania, se situeaza in prezent pe primul loc in randul platformelor  de Internet Exchange, cu un trafic care depaseste 20 Gbps.

Romtelecom a anuntat inca din luna iunie a acestui an efectuarea de teste in retea care au dovedit capacitatea acesteia de a oferi tranzit si servicii DNS IPv6 pentru clientii wholesale ai companiei. IPv6 este un protocol de internet de generatie noua conceput pentru a inlocui progresiv versiunea actuala IPv4. IPV6  remediaza cateva dintre neajunsurile IPv4, in special numarul limitat de adrese disponibile pentru a fi alocate, sustinand astfel cresterea continua a internetului ca platforma deschisa si inovativa.

Clientii Balcan-IX beneficiaza de accesibilitate geografica, confidentialitatea datelor, suport tehnic 24/7 si acces la alte servicii wholesale si servicii de colocare la preturi reduse in cadrul Centrului Neutru de Colocare.

Pentru detalii despre serviciile oferite in cadrul Balcan-IX vizitati www.balcan-ix.net.

Go to Top