Incepand din luna august, platforma de Internet Exchange a Romtelecom, Balcan-IX, devine prima din Romania care ofera servicii de interconectare prin protocolul IPv6. Solutia de interconectare bazata pe IPv6 (Internet Protocol versiunea 6) din cadrul Balcan-IX este dedicata furnizorilor de servicii de Internet si asigura interconectarea neutra prin servicii de peering public sau interconectari private virtuale.

Operatorii prezenti in cadrul Balcan-IX in oricare din cele 10 puncte de prezenta din orasele Bucuresti, Constanta, Galati, Bacau, Iasi, Timisoara, Oradea si Cluj Napoca, pot solicita servicii de interconectare pentru IPv6 fara plata niciunei taxe aditionale. De asemenea, aceasta optiune este valabila si pentru clientii noi care se vor conecta la platforma Balcan-IX, care pot configura de la inceput o sesiune IPv6, sau ulterior, dupa configurarea unei sesiuni pentru traficul Ipv4.
Lansat in aprilie 2009, Balcan-IX este primul serviciu de peering public cu acoperire nationala, care, datorita diversitatii serviciilor si a flexibilitatii fata de operatorii din Romania, se situeaza in prezent pe primul loc in randul platformelor  de Internet Exchange, cu un trafic care depaseste 20 Gbps.

Romtelecom