• Advertising4U.RO-advertising.and.media.solutions-Comunicate.de.presa.Info.Evenimente.Media.NEWS.BUSINESS

Romtelecom este primul operator din regiunea de Sud-Est a Europei şi al treilea din Europa care obţine certificarea CE 2.0, din partea MEF (Forumul Metro Ethernet) – alianţă consacrată din industria globală de telecomunicaţii. Aceasta certifică abilitatea operatorului de a furniza servicii de ultimă generaţie între operatori.

În urma unei testări amănunţite, realizate de către Iometrix (laboratorul de testare autorizat de MEF), Forumul Metro Ethernet a certificat serviciile Romtelecom Wholesale L2 Connect 2.0 E-Line şi L2Connect 2.0 E-Access cu CE 2.0, cea mai valoroasă certificare din industria de telecomunicaţii. Aceste servicii de ultimă generaţie oferă soluţii care permit standardizarea şi eficientizarea proceselor de furnizare, operare şi achiziţie a serviciilor între operatori.

Evoluţia accelerată a cererii clienţilor de la servicii clasice la servicii de ultimă generaţie de tip Ethernet, precum şi extinderea de la piaţa locală la cea globală, obligă operatorii de top să furnizeze soluţii standardizate caracterizate prin clase de servicii îmbunătăţite, un management al serviciilor şi interoperabilitatea acestora.

„De-a lungul ultimilor ani am fost proactivi în dezvoltarea de parteneriate strategice cu cei mai buni operatori şi furnizori de servicii wholesale din întreaga lume. Certificarea aduce valoare adăugată serviciilor noastre şi facilitează interconectarea cu operatori regionali şi globali, consolidând reţeaua noastră la nivel regional. Între timp, ne-am angajat să continuăm investiţia noastră în cele mai bune tehnologii de reţea pentru a ne consolida şi dezvolta portofoliul de produse, cu scopul de a menţine poziţia de lider în furnizarea serviciilor”, a declarat Dumitru Vlad, Director Romtelecom Wholesale.

“Suntem încântaţi că Romtelecom a devenit primul operator din regiunea de Sud-Est căruia i s-a acordat certificarea MEF CE 2.0. Aceasta este o acreditare importantă care a fost adăugată în palmaresul de realizări ale operatorului. Certificarea CE 2.0 va deschide noi pieţe pentru acesta. Este o dovadă a angajamentului acestuia faţă de operatorii de pe acest segment şi o recunoaştere a importanţei adoptării acestor standarde de către furnizorii de servicii din întreaga lume”, a declarat Eric Puetz, Co-Chair & Director al Comitetului de Certificare MEF.

Go to Top