window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Rovinietele se pot achizitiona si din Oficiile Postale

In baza legislatiei privind introducerea rovinietelor electronice, C.N. Posta Romana S.A. ofera, prin intermediul retelei de agentii informatizate, posibilitatea de achitare a tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania. In acest sens, rovinietele electronice se pot achizitiona din oficiile postale cu ajutorul unor terminale, prin intermediul serviciului „E-Rovinieta” – „Roviniete Electronice”.

La achitarea tarifului de utilizare se va elibera clientului un tichet (voucher) emis din terminal (care atesta inregistrarea in baza de date a CNADNR a rovinietei electronice valide) si factura emisa in sistem informatizat de oficiul postal.

Procedura moderna „E-Rovinieta” permite atat emitera rovinietelor pentru un singur vehicul, cat si emiterea multipla, pentru mai multe vehicule, utilizand o functionalitate de tip cos de cumparaturi, disponibila in 47 de oficii postale la nivel national.

Achitarea tarifului de utilizare si emiterea rovinietelor electronice poate fi facuta pentru oricare dintre perioadele de valabilitate: o zi (cu exceptia autoturismelor si vehiculelor de transport marfa cu MTMA mai mica sau egala cu 3,5 tone); 7 zile, 30 zile, 90 zile sau 12 luni; tariful de utilizare se incaseaza cu cel mult 30 de zile anterior datei de incepere a valabilitatii rovinietelor.

Tariful de utilizare se incaseaza numai pentru autovehiculele inmatriculate definitiv sau temporar, care circula pe reteaua de drumuri nationale din Romania; pentru vehiculele inregistrate si autorizate provizoriu sau pentru probe NU se incaseaza tariful de utilizare.

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top