Situat pe bulevardul Pipera 46, în Voluntari, Sciccheria este un restaurant italian, cu influențe siciliene, al cărui meniu a fost creat de chef Michael Passarelli împreună cu tatăl său, chef Antonio Passarelli. Lista de preparate a localului include produse de excepție, din ingrediente de calitate, gătite cât mai natural, la temperaturi scăzute, totul pentru a-și păstra aromele și calitățile nutriționale. Bucătăria Sciccheria este sub tutela lui chef Michael, iar chef Antonio oferă consultanță specializată.

“Prin Sciccheria am curatoriat tot ce am apreciat la restaurantele vizitate – bucătăria fină, cu preparate gustoase și bogate nutritiv, elemente și simboluri naturale, care să destindă clientul, loc de joacă pentru copii, parcare privată, concept de lounge. Am analizat modele locale și internaționale de business și am creat Sciccheria conform așteptărilor și exigențelor familiei noastre mai ales, dar și ale clienților HoReCa în general.”, a declarat Claudia Militello, coproprietar Sciccheria.

Conceptul gastronomic al Sciccheria promovează întoarcerea la origini, la mâncare sănătoasă, gustoasă, care satisface și cele mai exigente gusturi. Meniul localului este bazat pe sezonalitate și va fi modificat o dată la 2-3 luni, pentru a folosi fructele și legumele specifice fiecărui anotimp, în momentele cheie. Printre preparatele remarcabile de care oaspeții se pot bucura în restaurant se numără: Cannolo siciliano sărat cu ragu și pecorino, Millefeuille de ton roșu cu chips riso și tapioca, Gamberi gătiți la temperatură scăzută cu caviar negru tobiko și cremă din lapte de cocos, Agnoloto black and white cu tartar de creveți și multe altele.

Noul restaurant sprijină sectorul microantreprenorial, multe dintre ingrediente fiind atent selecționate de la artizani și producători români. Lista de materii prime include și produse italienești cu renume, precum peștele Callipo, brânzeturile Beppino Occelli, pastele artizanale Marulo, uleiurile QuattroCiocchi, sau înghețata artizanală de la Sicilia Gelateria Artigianale. Acestea sunt disponibile oaspeților în secțiunea de băcănie situată în interiorul restaurantului, împreună cu o secțiune de produse realizate în bucătăria Sciccheria, cum sunt porchetta, înghețată artizanală, pâine, grisine, biscuiți și ciocolată.

Sprijinirea micilor producători locali și italieni este redată și de meniul de băuturi, de unde clienții pot alege dintr-o selecție generoasă de vinuri, prosecco și șampanie, de la branduri precum_Recas, Davino, Purcari, Oprisor, Gitana, Antinori, Frescobaldi, Luce della vite, Stefano Farina, Moet, Veuve, Dom Perignon).

Decorul fermecător al restaurantului, menit să își transpună oaspeții într-o oază de relaxare, în care se disting plantele și elemente de decor integrate într-o cromatică de senzație, a fost creat de către PickTwo Studio. Un punct important al amenajării este spațiul dedicat copiilor, care beneficiază de supraveghere video, jocuri și personal dedicat.

“Proiectarea spațiului de joacă a fost gândită ținând cont de experiențele familiei noastre. Ne-am dorit să creăm un loc în care copiii să se simtă bine, iar părinții să se poată bucura de o experiență gastronomică autentică. Ne propunem să oferim clienților noștri tot confortul de care au nevoie pentru a se relaxa și, de aceea, am dedicat 1000 de mp unei parcări private, un aspect important cu atât mai mult în aria locației noastre”, a completat Claudia Militello, coproprietar Sciccheria.

Restaurantul are o capacitate de 90 de persoane și se transformă, în intervalul joi – duminică, începând cu ora 23:00, în lounge cu muzică live.

Schiccheria, viziune autentică și investiții de peste 500.000 euro

Sciccheria este deținut de Claudia și Luca Militello, primi investitori ai restaurnatului, alături de Nelu Ianus și Cristina Neagu. De gestionarea restaurantului se ocupă Claudia Militello, cu o experiență de aproximativ 20 de ani în sectoarele HoReCa și turism.

 Investiția totală depășește suma de 500.000 euro, mare parte din buget fiind direcționat către amenajări, echipamente și design interior. Suprafața totală a locației este de 450 mp, iar proprietarii restaurantului preconizează că până la finalul anului vor ajunge la break-even și vor amortiza investiția în 4 ani. Pe termen mediu, ei își propun ca, în următorii 2 ani, să extindă afacerea cu un nou local.