window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Concursul „Si eu colectez separat uleiul vegetal uzat”, care a fost demarat de Mare Nostrum, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, a luat sfarsit. Acesta s-a desfasurat in perioada 1 – 10 iunie si s-a adresat tuturor institutiilor de invatamnt constantene. Cantitatea de ulei vegetal uzat, care a rezultat, in urma concursului, a fost de 334 de litri.

La eveniment au participat doar 11 din cele 15 institutii de invatamnt, care s-au inscris, initial, in concurs. In cadrul acestuia s-au implicat aproximativ 1600 de elevi de scoala generala si liceu, la care s-au adaugat peste 50 de cadre didactice si parinti. Desemnarea castigatorilor si inmanarea premiilor vor avea loc in zilele urmatoare.
„Poate ca toate aceste cifre pot parea mici, comparativ cu numarul locuitorilor la nivelul judetului Constanta. Insa, noi ne bucuram foarte mult ca, prin intermediul acestui concurs, obiectivele campaniei noastre au fost diseminate catre publicuri tinta diverse si s-au concretizat prin colectarea unei asemenea cantitati de ulei rezidual. Ni s-a dovedit, inca o data, ca scolile sunt sustinatoarele noastre active. Un alt motiv de satisfactie il reprezinta faptul ca, in urma concursului, unele din cele 11 institutii de invatamnt si-au manifestat dorinta de a permanentiza actiunea de colectare a uleiului rezidual. Acest lucru va putea fi realizat prin amplasarea unui recipient de colectare, care va fi golit, periodic, de catre o firma specializata in colectarea uleiului vegetal uzat”, a declarat Andreea Ionascu, coordonatorul de proiect.
Mare Nostrum nu a renuntat, totusi, la actiunile de informare si constientizare a populatiei. Ieri, voluntarii Mare Nostrum au fost prezenti in pietele din Tomis III si Brotacei, unde au impartit peste 200 de materiale informative si au colectat 4 litri de ulei rezidual.
Prin Campania de constientizare privind uleiul uzat, Mare Nostrum urmareste sa transforme colectarea uleiului rezidual intr-o practica obisnuita, atat in ceea ce priveste utilizatorii economici, cat si utilizatorii casnici.
Campania de constientizare a populatiei privind necesitatea colectarii uleiului vegetal uzat este un proiect finantat de Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein si Norvegiei prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European(SEE).
Parteneri media: CTV Si Radio Constanta

MARCELA ROMAN
RESPONSABIL PR
event@marenostrum.ro
http://www.marenostrum.ro

Go to Top