window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

S-a lansat primul sistem integrat de management al deșeurilor din PET

RECIPET lansează astăzi numărul unic de preluare al PET-urilor comprimate pentru transportul direct spre companiile de reciclare.RECIPET S.R.L. lansează în România primul servicu integrat de management al deșeurilor din PET. Având scopul de a scurta drumul parcurs de PET-uri de la consumator până la reciclator, RECIPET lansează astăzi numărul unic de preluare al PET-urilor comprimate pentru transportul direct spre companiile de reciclare.

RECIPET propune o gamă completă de produse şi servicii, un sistem integrat care oferă soluția optimă pentru economia de timp, spațiu de depozitare și costuri de transport, probleme întâmpinate frecvent de către companiile de profil din domeniu.

Prin scurtarea drumului PET-urilor sistemul RECIPET contribuie la ocrotirea mediului înconjurător. Având un volum mare și, totodată, o greutate scăzută, PET-urile presupun costuri ridicate pentru depozitare și transport. Valoarea PET-urilor însă este foarte mare. Prin reciclarea unei tone de plastic, care se compune din aproximativ 25.000 de PET-uri, se economisesc 1,9 tone țiței brut și se câștigă 6 m3 de spațiu de depozitare la gropile de gunoi. Un ambalaj din PET reciclat salvează energia necesară funcționării unui bec electric pentru 6 ore.

“Din păcate, în România se reciclează anual doar cca. 20.000 t din cele cca. 142.000 t de PET care ajung pe piaţă sub formă de ambalaj (apă, sucuri, bere etc.). Noi dorim să modificăm traseul obișnuit al PET-urilor de la consumator la gunoi, groapă de gunoi, selectare, spălare, mărunțire, reciclator. Vrem ca PET-urile să aibă un drum direct de la consumator la reciclator, generând nu doar o importantă economie de timp, spațiu și cheltuieli de transport, dar și un mare beneficiu pentru mediu: eliminarea PET-urilor din peisaj. Problema PET-urilor este că ele nu își schimbă compoziția timp de 300-400 de ani și sunt un factor foarte important de poluare”, spune Szilárd Bakó, Administrator RECIPET S.R.L.

Pașii sistemului integrat RECIPET sunt:

  • consumul de băuturi îmbuteliate în PET
  • comprimarea PET-urilor pentru o mânuire mai ușoară, cu aparatul TEPET
  • adunarea de 10 kg de PET-uri comprimate în saci de 120 de litri (de către persoane fizice sau juridice)
  • apelul către numărul de telefon unic 073 RECIPET (0737 324 738) pentru ca sacii să fie preluați
  • transportarea sacilor către reciclatori și reutilizarea PET-urilor.

Astfel, RECIPET pune la dispoziția consumatorilor atât aparatele TEPET de comprimare a PET-urilor prin rezistență termică, care pot fi achiziționate din webshop-ul www.recipet.ro, cât și serviciul de preluare și transport al acestora către reciclatori.

RECIPET își propune să lanseze în viitorul apropiat programe de conștientizare asupra impactului PET-urilor, dar și o serie de acțiuni și evenimente care să coaguleze comunitatea agenților economici și a persoanelor fizice interesate să aducă o contribuție măsurabilă pentru ocrotirea mediului.

În acest sens, RECIPET va participa la expoziția ROMENVIROTEC, organizată la Romexpo în perioada 28 februarie – 2 martie 2012. RECIPET va participa cu demonstrații și activități interactive în cadrul standului Micul ecologist, împreună cu revista Garfield pentru copii și Ministerul Mediului și Pădurilor, punctând astfel startul oficial al sistemului integrat de management al deșeurilor din PET.

Despre RECIPET

RECIPET este o societate comercială ce oferă un sistem integrat de management al deșeurilor din PET.

RECIPET distribuie și comercializează aparatul TEPET de comprimare a PET-urilor printr-o rezistență termică cu până la 92% din volumul inițial.

RECIPET a stabilit un număr unic de telefon, 073 RECIPET (0737 324 738), prin care consumatorii pot solicita ridicarea sacilor de PET comprimat, în scopul transportului direct către reciclator.

Partenerii RECIPET sunt: GreenTech, GreenFiber, TEPET, Poşta Atlassib, EcoRom Ambalaje, Asociația Școli pentru un Viitor Verde.

Mai multe detalii găsiți pe www.recipet.ro .

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top