RECIPET lansează astăzi numărul unic de preluare al PET-urilor comprimate pentru transportul direct spre companiile de reciclare.RECIPET S.R.L. lansează în România primul servicu integrat de management al deșeurilor din PET. Având scopul de a scurta drumul parcurs de PET-uri de la consumator până la reciclator, RECIPET lansează astăzi numărul unic de preluare al PET-urilor comprimate pentru transportul direct spre companiile de reciclare.

RECIPET propune o gamă completă de produse şi servicii, un sistem integrat care oferă soluția optimă pentru economia de timp, spațiu de depozitare și costuri de transport, probleme întâmpinate frecvent de către companiile de profil din domeniu.

Prin scurtarea drumului PET-urilor sistemul RECIPET contribuie la ocrotirea mediului înconjurător. Având un volum mare și, totodată, o greutate scăzută, PET-urile presupun costuri ridicate pentru depozitare și transport. Valoarea PET-urilor însă este foarte mare. Prin reciclarea unei tone de plastic, care se compune din aproximativ 25.000 de PET-uri, se economisesc 1,9 tone țiței brut și se câștigă 6 m3 de spațiu de depozitare la gropile de gunoi. Un ambalaj din PET reciclat salvează energia necesară