S-a lansat proiectul DIMITRA

Astăzi 21 iulie 2014 la Camera de Comerț și Industrie din Brașov a avut loc lansarea  proiectului strategic „Drumuri imbunatatite spre munca prin training profesional al resurselor umane active – DIMITRA”, finanțat din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 (POSDRU), Axa 5 „Promovarea măsurilor active de ocupare”, Domeniul major de intervenție 5.2 „Promovarea sustenabilității pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce privește dezvoltarea resurselor umane și ocuparea forței de muncă”.

Proiectul este implementat de S.C. Technical Training S.R.L., în calitate de Beneficiar, împreună cu Primăria Comunei Grumăzești și Techniki Ekpedeftiki Kentro Epagelmatikis Katartisis S.A. din Grecia.

Obiectivul acestui proiect îl reprezintă creșterea șanselor de integrare durabila pe piața muncii a unui numar de 1.080 de persoane din care 440 persoane din Regiunea 7 Centru (Jud. Brașov, Jud. Covasna, Jud. Alba, Jud. Harghita, Jud. Sibiu și Jud. Mureș) și are o durata de 18 luni, un buget total de 11.835.760,25 lei cu o contributie proprie de 5% din valoarea proiectului. Grupul țintă al proiectului sunt persoane inactive, persoane ocupate cu agricultura de subzistență, șomeri, șomeri de lungă durată, șomeri tineri, manageri din mediul rural și angajați din mediul rural. Activități adresate grupului țintă sunt formare profesională, orientare și consiliere profesională respectiv mediere.

Beneficiile pentru persoanele din grupul țintă al proiectului constau în îmbunătățirea competențelor personale și profesionale, în dezvoltarea abilităților de identificare a unui loc de muncă, în oportunitatea ridicată de ocupare a unui loc de muncă, în acordarea de subvenții și de premii și în participarea la transferul de know- how și bune practici.