window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

S-au inaugurat primele expozitii din cadrul Concursului National Emil Racovita

Concursul Național Interșcolar Emil Racoviță - Liceul Pedagogic TulceaPeste 1500 de elevi și profesori participă zilele acestea la Concursul Național Interșcolar Emil Racoviță. Din cele 120 de echipe înscrise la concurs, două au inaugurat deja expozițiile tematice cu care speră să câștige unul din marile premii. Miza concursului o reprezintă cinci laboratoare de informatică (135 de calculatoare), cărți, reviste și vizite gratuite la Muzeul de Geologie.

Pentru a câștiga unul dintre cele cinci laboratoare oferite de System Plus, echipele participante trebuie să realizeze un material expozițional care să acopere cel puțin următoarele subiecte: istoria elaborării teoriei evoluției și contribuția lui Charles Darwin, principalele elemente ale teoriei, dovezile științifice care o validează (atât cele descrise inițial de către Darwin, cât și cele descoperite ulterior), descrierea evoluției omului și a cel puțin încă unui organism viu, importanța teoriei evoluției în cadrul biologiei, implicații directe ale teoriei evoluției în viața de zi cu zi.

De asemenea, compania Intel oferă primilor 10 profesori coordonatori care vor inaugura expozițiile din școlile lor câte un memory stick Intel de 2GB, cu Intel AppUp preinstalat și Intel Education content. Și cum unele expoziții deja au fost inaugurate, primele premii de la Intel merg către coordonatorii de la Colegiul Național Nicu Gane Fălticeni, Liceul Pedagogic Tulcea, Școala nr. 3 Pipera-Voluntari, Colegiul Național Vasile Adamachi Iași, Colegiul Național Petru Rareș Suceava, Liceul Ion Luca Vatra Dornei și Școala cu clasele I-VIII Bulz.

În plus, Intel oferă tuturor profesorilor din școlile participante posibilitatea de a participa gratuit la cursul online ”Intel Teach Elements – Colaborarea în clasa digitală”.

„După atâția ani în care teoria evoluției a fost exclusă din școlile românești, ne bucurăm să vedem că prin intermediul acestor expoziții, elevii au posibilitatea de învăța mai multe despre importanța sa. Am fost impresionați de munca echipelor care au inaugurat deja expozițiile și suntem siguri că și ceilalți participanți vor realiza proiecte care să ilustreze cu entuziasm și creativitate frumusețea și justețea argumentației științifice.” a declarat Atila Nyerges, președintele ASUR.

Concursul este organizat de Asociația Secular-Umanistă din România (ASUR).

Sponsori: System Plus și Intel.

Parteneri: Institutul Geologic al României, Universitatea din București, National Geographic. Partener media: Scientia.Ro.

Informații suplimentare sunt disponibile pe siteul concursului – www.darwinday.ro

––
Asociaţia Secular-Umanistă din România (ASUR) a fost fondată în 2010, cu scopul de a promova valorile umanismului secular, cunoaşterea ştiinţifică şi gândirea critică. ASUR este membră a International Humanist and Ethical Union (IHEU).

Încă din primii ani de activitate, am contribuit la marcarea în România a unor evenimente importante, precum Darwin Day, Ziua Internaţională a Astronomiei, Space Week sau Ziua Mondială a Umanismului. De asemenea, am lansat campania ”În plata Domnului” (in.plata-domnului.ro) și proiectul ”Legea Constribuției Bisericești”. În 2011, am participat la mişcarea internaţională 10:23 (www.1023.ro), am lansat campania de informare ”Stop îndoctrinării religioase în şcoli!”, am organizat o conferinţă ”Istoria îndelungată a biodiversităţii” şi am lansat portalul educaţional www.evolutionism101.ro.

Unul dintre cele mai cunoscute proiecte ale asociației este editarea anuală a Calendarului Științific, menit să contribuie la popularizarea marilor evenimente care au marcat cunoașterea științifică, de-a lungul timpului.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm contactaţi:

Monica Belițoiu / monica.belitoiu@asur.ro  / 0724 01 33 00

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top