Saab, compania furnizoare de sisteme de aparare si securitate, isi va deschide un nou sediu in Marea Britanie si se va baza pe ingineria britanica intr-un nou Centru de Design in Londra.

Avand deja 200 de angajati in Marea Britanie, Saab se pregateste sa se extinda in industria de aparare britanica prin deschiderea unui sediu in Londra, prin care sa coordoneze toate operatiunile din tara. Deschiderea noului sediu in Marea Britanie va fi urmata de deschiderea unui centru de proiectare. Acest centru, ce urmeaza a fi deschis la sfarșitul verii, va pune in aplicare expertiza britanica din domeniul inigineriei maritime.

Cu un personal initial format din 10 angajati, primul proiect al centrului consta in proiectarea unei versiuni pentru portavion a noii generatii de avioane multirol de lupta Gripen, pe baza studiilor desfasurate de Saab in Suedia.

In plus, Saab si-a propus sa dezvolte si sa produca vehicule subacvatice in Marea Britanie. In prezent, Saab se afla in procesul de fuziune a operatiunilor legate de vehiculele militare subacvatice cu Saab Seaeye, o subsidiara britanica cu sediul in Fareham, Hampshire, lider de piata in proiectarea si fabricarea vehiculelor subacvatice manevrate de la distanta, destinate civililor. Mutarea in Fareham reprezinta integrarea tuturor operatiunilor, in beneficiul bazei globale de clienti ai companiei, care provin atat de pe pietele civile, cat si de pe cele militare.

Hakan Buskhe, CEO Saab, a declarat: „Saab se bucura de o relatie lunga si de succes cu Marea Britanie si cred ca extinderea noastra va crea conditiile necesare formarii unui parteneriat mai amplu si mai solid, de care vor beneficia ambele natiuni. In prezent, cooperarea este vitala in sectorul apararii la nivel mondial, iar cerintțele si expertiza Marii Britanii completeaza perfect ambitiile ai viziunea noastra”.

Pentru informații suplimentare, va rugam contactați:

Roxana Dascalu
Cook Communications
Senior Media Adviser
+40 724 285 630
roxana.dascalu@cook-comm.com

Centrul de presa Saab
+46 734 180 018
presscentre@saabgroup.com
www.saabgroup.com
alexandru.alexe@cook-comm.com

Go to Top