window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Saxo Bank: 3 avantaje majore pentru tranzacționarea CFD pe mărfuri

  • Advertising4U.ro-Stiri.de.Business

Mulți investitori de pe piețele globale, inclusiv din România, privesc cu oarecare reținere începerea tranzacționării de CFD-uri. Saxo Bank, lider în online trading și specialist în investiții, își propune să ușureze sarcina acestora, lansând un adevărat proces educațional menit să informeze și să permită investitorului să aibă toate noțiunile tehnice când tranzacționează CFD*.

Ce sunt… CFD-urile?

Un Contract for Difference (CFD) este un contract financiar între un client şi un furnizor CFD, unde diferenţa dintre preţul de deschidere şi preţul de închidere al unei poziţii este stabilită cu cash la închiderea poziţiei, dar fără a exista o proprietate efectivă asupra mărfii subiacente. Un CFD de marfă este, în consecinţă, un produs derivat unde Saxo Bank este contrapartidă la tranzacţionare. Deoarece contractul nu este tranzacţionat la bursă, se spune că produsul este cu negociere directă („OTC”).

Un CFD este un produs de investiţii simplu şi flexibil, disponibil pentru toate tipurile de investitori şi adecvat cu precădere pentru un leverage crescut şi pentru investitorii de retail în căutare de riscuri. Preţul CFD-ului de mărfuri este calculat pe baza preţurilor futures la mărfuri şi urmărind cel mai apropiat contract Futures. Saxo Bank nu percepe comisioane pentru tranzacţiile CFD de mărfuri, dar în spreadul bid/ask este inclus un adaos pe care Saxo Bank îl deduce pentru fiecare CFD.

 

Top 3 avantaje în tranzacționarea CFD

  1. Expunere directă

Acum este posibilă tranzacţionarea petrolului, a cerealelor, a aurului şi a altor metale preţioase la fel de simplu cum se tranzacţionează orice alt CFD. CFD-urile de mărfuri asigură o expunere directă la marfa subiacentă, cu toate avantajele tranzacţionării unui CFD.

  1. Diversificarea portofoliului

CFD-urile se pot utiliza pentru a securiza sau diversifica portofoliul dvs. cu mărfuri – fără cerinţele de garanţii şi dimensiuni de lot mari asociate cu tranzacţionarea contractelor Futures. Beneficiile sunt clare:

  • Tranzacţionare uşoară şi flexibilă cu leverage ridicat şi dimensiuni de tranzacţionare minim reduse.
  • Fără comisioane sau taxe de tranzacţionare.
  • Decontare în numerar automată.
  • Tranzacţionare cu un singur clic pe o gamă variată de mărfuri globale.

  1. Tranzacţionare liberă – evitaţi loturi de dimensiuni fixe

 

Cu Saxo Bank, nu există restricţii privind dimensiunile predefinite ale loturilor. De exemplu, dimensiunea minimă de tranzacţionare pentru ţiţei S.U.A. este de 25 de contracte CFD – adică 25 de barili de petrol, comparativ cu dimensiunea minimă de tranzacţionare la contractele Futures, de contract de 1 lot cu 1.000 de barili din marfa subiacentă.

Saxo Bank pune gratuit la dispoziția jurnaliștilor interesați și a investitorilor un ghid de tranzacționare a CFD-urilor care conține și o terminologie avansată a noțiunilor principale.

Pentru a descărca sau consulta ghidul, accesați acest link: Tranzacționarea CFD

*Nici o parte a informaţiilor conţinute aici nu constituie o ofertă (sau o solicitare de ofertă) de cumpărare sau vânzare a oricărei valute, a oricărui produs sau instrument financiar, de efectuare a oricărei investiţii sau de participare la o anumită strategie de tranzacţionare.

Despre Saxo Bank

 

Saxo Bank este o bancă specializată în investiţii şi tranzacţionări online. Banca permite clienţilor să tranzacţioneze instrumente valutare (FX), CFD-uri, ETF-uri, acţiuni, contracte Futures, opţiuni şi alte instrumente derivate prin intermediul a trei platforme de tranzacţionare; platforma pe bază de browser SaxoWebTrader, platforma care poate fi descărcată SaxoTrader şi SaxoMobileTrader, o platformă pentru telefonul mobil. Platformele sunt disponibile în peste 20 de limbi, direct de la Saxo Bank sau prin intermediul unuia dintre clienţii instituţionali ai băncii. White label reprezintă pentru Saxo Bank o zonă de business importantă şi presupune personalizarea şi crearea de mărci pentru platformele de tranzacţionare pentru alte instituţii financiare şi brokeri. Saxo Bank are peste 120 de clienţi white label şi deserveşte mii de clienţi retail în peste 160 de ţări. Saxo Asset Management a fost lansat în 2009 pentru a deservi segmentul investitorilor bogaţi şi, de atunci, şi-a triplat volumul bunurilor pe care le gestionează. Saxo Bank are sediul în Copenhaga şi birouri în Australia, Cehia, Franţa, Grecia, Italia, Japonia, Olanda, Singapore, Spania, Elveţia, Marea Britanie şi Emiratele Arabe Unite.

2015-02-10T11:34:56+02:0010 februarie 2015|Categories: Stiri de BUSINESS|Tags: , |

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top