Saxo Bank, specialistul în tranzacționări și investiții online, a aderat la FX Global Code of Conduct (“Codul Global de Conduită FX – Codul”), a cărui menire este să îmbunătățească standardele industriei și să promoveze cele mai bune practici ale participanților la piața FX. Codul este rezultatul unei inițiative la nivelul industriei, dezvoltat pe parcursul a doi ani printr-un parteneriat între băncile centrale și participanții la piața FX din 16 regiuni de pe glob.

Prin această inițiativă, semnatarii își doresc să promoveze integritatea, încrederea și funcționarea eficientă a pieței globale FX care a avut de suferit din cauza conduitei traderilor, încălcării confidențialității, eșecului de administrare a erorilor și conflictelor de interes sau a administrării nepotrivite a ordinelor.

Pentru a accentua suportul arătat procesului de deschidere și transparență, Saxo Bank a decis să publice o declarație de Enhanced Disclosure (divulgare sporită) care oferă acces la comisioanele borkerului, la stabilitatea acestuia, leverage-ul clientului și performanță.

Kim Fournais, CEO și co-fondator Saxo Bank, a declarat:

“Suntem bucuroși că am putut fi parte a Comitetului Băncii Angliei care a revizuit și editat această inițiativă fără precedent în industrie. Ne mândrim cu faptul că suntem în prima linie a schimbării întru o mai mare transparență prin semnarea Codului și publicarea Enhanced Disclosure, drept dovadă a alinierii depline a intereselor clienților noștri cu cele ale Saxo Bank. E o modalitate de a promova integritatea și încrederea și e un motiv în plus în alegerea unui facilitator”.

Codul, dezvoltat pe șase principii de bază în ecosistemul FX, asigură că tranzacționarea instrumentelor FX e sprijinită și înlesnită de integritate și transparență. Mai mult, prin responsabilizarea participanților la piața FX și furnizarea unui cadru solid pentru colaborări viitoare, Codul va genera un plus de încredere pe piața FX și va fi crucial în reclădirea încrederii între participanți și clienții finali.

Comentând Codul, Kurt vom Scheidt, Global Head pe FX, Saxo Bank, a spus:

“Unul dintre aspectele unice ale Codului este că acoperă întreaga industrie FX – firmele sell-side, buy-side, platformele de tranzacționare și locațiile – ceea ce îl face global. Asta ne va asigura că standardele sunt aplicate în mod constant și consistent în toată industria, echilibrând dezavantajele și revigorând competiția între diverse segmente de piață pe baza principiilor integrității și transparenței”.

Saxo Bank crede că o piață FX funcțională este în interesul tuturor participanților. Codul stabilește principiile și cele mai bune practici pentru o mai bună ghidare pe piață, inclusiv în zonele unde au existat recent anumite incertitudini.

“În vreme ce unele piețe au încercat inițiative similare, nu am văzut o asemenea coordonare și determinare din partea participanților la piață ca acum. Aderarea publică la Cod este esențială în asigurarea participanților la piață că pot continua să vegheze la apariția practicilor dubioase sau abuzurilor pe piață. Faptul că evoluția Codului a fost împinsă de o parte “sănătoasă” a participanților din piață demonstrează că este profund și solid”, a mai spus vom Scheidt.

Măsuri pentru promovarea transparenței luate de Saxo Bank în trecut:

Saxo Bank crede că piețele deschise și transparente, coroborate cu alinierea intereselor clienților și furnizorilor de servicii, oferă o adevărată oportunitate de diferențiere între brokeri. În acest sens, Saxo a fost mereu deschizător de drumuri pentru o mai mare transparență și eficiență a tranzacțiilor FX.

În noiembrie 2016, Saxo a introdus Order Driven Execution pentru FX Spot, FX Forwards și CFD-uri, care oferă clienților un mai bun control al ordinelor prin lichiditate crescută și transparență, cu potențial de îmbunătățire a prețurilor la fiecare tranzacționare.

De asemenea, Saxo a avut inițiativa de a publica un amplu set de politici legate de execuția ordinelor pentru a descrie clienților în detaliu cum execută ordinele și de a publica statistici de execuție, pentru a ajuta clienții să ia cea mai bună decizie când aleg un broker.

Despre Saxo Bank

 Grupul Saxo Bank (Saxo) este un specialist în investiții și tranzacționare multi-asset ce oferă un set complet de tehnologii, instrumente și strategii de tranzacționare și investiții. De aproape 25 de ani, misiunea Saxo a fost să faciliteze accesul persoanelor particulare și instituțiilor la investiții prin tehnologie și expertiză.

Bancă licențiată și reglementată complet, Saxo permite clienților privați și instituționali să tranzacționeze cu ușurință asset-uri multiple cu ajutorul unui cont unic, de pe mai multe terminale, în mod continuu. Suplimentar, Saxo furnizează clienților instituționali – cum ar fi bănci sau brokeri – execuții multi-asset, servicii de prime brokerage și acces la tehnologia de tranzacționare.

Platformele tehnologice de tranzacționare premiate ale Saxo sunt disponibile în peste 20 de limbi și constituie baza tehnologică a peste 100 de instituții financiare din toată lumea.

Fondată în 1992, având sediul central la Copenhaga, Saxo are peste 1500 de angajați în centre financiare de pe întreg globul, inclusiv la Londra, Singapore, Paris, Zurich, Dubai și Tokio.

Advertising4U.ro Platforma de Promovare ONLINE Comunicate de Presa