Pe o piață dominată de tensiuni comerciale și instabilitate politică, gigantul american al comerțului electronic – Amazon – are cea mai tranzacționată acțiune pe platformele SaxoTraderGO and SaxoTraderPRO.

Peter Garnry, Head of Equity Strategy la Saxo Bank, comentează 3 cele mai tranzacționate acțiuni (măsurate ca Volum Net Tranzacționat – VNT) și 3 cele mai tranzacționate acțiuni short (pe baza numărului de clienți care au tranzacționat astfel).

Cele mai tranzacționate acțiuni: Amazon, campioană, iar Facebook revine în forță

Cele mai tranzacționate acțiuni la Saxo rămân cele din domeniul tehnologiei, datorită prețului atractiv, performanței și a brandurilor de răsunet. Ce s-a schimbat față de anii trecuți e că topul începe să fie dominat de acțiuni ale companiilor chinezești, odată ce investitorii recunosc oportunitățile de creștere ale tehnologiei chinezești.

Amazon: gigantul e-commerce și de infrastructură și servicii cloud continuă să impresioneze investitorii; clienții Saxo Bank au cumpărat masiv acțiuni și au contribuit la povestea de creștere. Amazon livrează rezultatele așteptate în fiecare trimestru. E de așteptat ca veniturile totale pe anul fiscal 2017, ce se vor anunța curând, să depășească 200 miliarde de dolari.

Alibaba: magazinul virtual cu cea mai rapidă creștere de glob și jucătorul dominant în această industrie dificilă face tot mai grea ”rezistența” investitorilor de a cumpăra această acțiune. De altfel, pentru Saxo Bank, aceasta a fost a 2-a cea mai tranzacționată acțiune a trimestrului. Performanța bună a prețului și atenția media din piețele dezvoltate acordată companiilor tech din China au făcut ca investitorii să capete un apetit crescut pentru această acțiune.

Facebook: după scandalul Cambridge Analytica, investitorii au revenit la Facebook, mai ales că amenințarea cu sancțiuni de reglementare s-a disipat. Prețul acțiunii a crescut la noi vârfuri, susținând o activitate intensă din partea investitorilor.

Top 3 acțiuni tranzacționate short

În general, investitorii dețin poziții short semnificative în companii tech cunoscute, în ceea ce pare un pariu agregat – o măsură de prevedere față de ceea ce unii specialiști numesc ”acțiuni bubble”, pentru că au profituri premium.

Tesla: cea mai tranzacționată acțiune short de către investitorii care folosesc platformele Saxo Bank, mai ales din cauza dificultăților pe care le are compania în a livra la timp exemplarele Tesla Model 3 promise clienților. Tesla a divizat deopotrivă investitorii și analiștii: rezultatele pe Q2 sunt cruciale, cu atât mai mult cu cât piața a ajuns la capătul răbdării în ceea ce privește livrarea autoturismelor Model 3. Totuși, încrederea în Elon Musk e destul de mare, ceea ce a făcut dificilă obținerea unui profit imediat pe speculații short pe această acțiune.

Facebook: acțiunea acestei companii e și în acest top, speculațiile fiind determinate de scandalul Cambridge Analytica. Dar, și aici, investitorii au navigat în ape destul de dificile, pentru că Facebook a continuat să aibă o creștere robustă, iar monetizarea Instagram și Messenger/WhatsApp abia a început.

Apple: cu zvonurile referitoare la lipsa de cerere pentru iPhone X, acțiunea companiei a fost volatilă în ultima vreme. Mai mult, o anumită saturație pe piața telefoanelor mobile a făcut ca investitorii să tranzacționeze short, pariind că Apple va avea profituri mai mici. Veniturile Apple continuă să crească, iar profitul operațional e susținut de vânzările solide pe conținut digital.

Cele mai tranzacționate acțiuni pe diverse piețe

Europa Centrală și de Est:

Facebook Inc.

Apple Inc.

Amazon.com Inc.

Franța:

Amazon.com Inc.

Apple Inc.

Intesa SanPaolo SpA

Italia:

Amazon.com Inc.

Apple Inc.

Atlantia SpA

Elveția:

Amazon.com Inc.

Alibaba Group Holding Ltd

Facebook Inc.

Orientul Mijlociu și Africa:

NVidia Corp.

Amazon.com Inc.

Alibaba Group Holding Ltd

Asia-Pacific:

Micron Technology Inc.

Alibaba Group Holding Ltd

Amazon.com Inc.

Despre Saxo Bank

 Saxo Bank Group (Saxo)  este un specialist fintech de vârf, axat pe tranzacționarea multi-asset și investiții, livrând serviciul ‘Banking-as-a-Service’ clienților instituționali.

Timp de 25 de ani, misiunea Saxo a fost de a democratiza investițiile și tranzacționarea, ajutând clienții prin facilitarea accesului neîntrerupt la piețele globale de capital prin tehnologie și expertiză.

În calitate de bancă complet licențiată și reglementată, Saxo permite clienților săi direcți să tranzacționeze clase multiple de active în piețele financiare globale cu ajutorul unui cont unic și de pe mai multe terminale. În plus, Saxo furnizează clienților instituționali cum sunt băncile sau brokerii execuție multi-active, servicii de brokeraj de prima mână și tehnologie de tranzacționare, susținând întregul lanț valoric, furnizând servicii bancare (Banking-as-a-Service – BaaS).

Platformele de tranzacționare premiate ale Saxo sunt disponibile în peste 20 de limbi și constituie baza tehnologică a peste 100 de instituții financiare din toată lumea.

Fondată în 1992, cu prima platformă de tranzacționare online lansată în 1998, Saxo Bank a fost o companie Fintech chiar înainte ca termenul să se fi inventat. Cu sediul central la Copenhaga, Saxo Bank are astăzi peste 1500 de angajați în centrele financiare din toată lumea, inclusiv Singapore, Shanghai, Tokyo, Hong Kong, Londra, Paris, Zurich și Dubai. Reprezentanța care deservește clienții din Europa Centrală și de Est e în Praga, Republica Cehă.

Advertising4U.ro Platforma de Promovare ONLINE Comunicate de Presa