Saxo Bank raportează profit mai mare, iar numărul crescut de clienți – atât direcți, cât și prin intermediari – a atins valori record

 Saxo Bank („Grupul”) a raportat un profit net de 53,8 milioane euro (401 milioane DKK) pentru 2017, o creștere de 33% în comparație cu 2016. Depozitele colaterale ale clienților au continuat să crească la un maxim record de 18,2 miliarde euro (103,6 miliarde DKK) iar venitul operațional al grupului a atins suma de 402,8 milioane euro (3 miliarde DKK), o creștere de 3% față de 2016.

Baza de capital a Grupului este în continuare puternică: rata capitalului total a atins 22,7% la finele lui 2017, față de 19,5% în 2016.

Cifrele cheie pe scurt:

  • Venit operațional: 402,8 milioane euro (389,4 milioane euro în 2016)
  • EBITDA (profit): 125 milioane euro (113,4 milioane euro în 2016)
  • EBITDA ajustat: 134,2 milioane euro (128,1 milioane euro în 2016)
  • Profit net: 53,8 milioane euro (40,6 milioane euro în 2016)
  • Depozitele colaterale ale clienților: 18,2 miliarde euro (12,3 miliarde euro în 2016)
  • Capital propriu total: 617,6 milioane euro (563,9 milioane euro în 2016)

Comentând rezultatele, Kim Fournais, CEO și co-fondator Saxo Bank, a declarat:

  • „Rezultatele pentru 2017 demonstrează forța modelului scalabil de business al Saxo Bank, specialist fintech și regtech axat pe tranzacționare și investiții pentru clienți direcți, dar și furnizor de „banking as a service” pentru clienți retail. În pofida unei volatilități scăzute a pieței, Saxo a atras un număr mare de clienți, fie direct, fie prin parteneriatele retail. Un nou record al volumului de depozite atrase stă mărturie a valorii ofertei multi-asset a Saxo Bank, care permite clienților să tranzacționeze în toate ciclurile piețelor.
  • Cu o bază solidă de capital, vom continua să investim pentru a îmbunătăți și experiența clienților noștri, și tehnologia, pentru a ne permite să fim în avangarda digitalizării centrate pe client.”

Rezultatele confirmă că Saxo Bank a ales o strategie care funcționează și va continua să prioritizeze dezvoltările deja lansate pe cea mai bună tehnologie din această categorie și să se asigure că atât clienții, cât și partenerii vor beneficia de cea mai bună experiență de tranzacționare în ceea ce privește produsul, platforma, prețul și serviciul.

În februarie, 2018, Saxo Bank a anunțat vânzarea subsidiarei sale Saxo Privatbank, o bancă retail licențiată integral cu sucursale în întreaga Danemarca, spre Alm. Brand, un grup de servicii financiare axat pe asigurări, banking, asigurări de viață și pensii private. Simulatn, Saxo va intra într-un parteneriat white-label cu Alm. Brand Bank, permițând clienților să tranzacționeze și investească în acțiuni, obligațiuni, ETF-uri și fonduri mutuale, prin platforma premiată SaxoTraderGO.

În octombrie 2017, a fost anunțată oferta Geely Financials Denmark A/S, subsidiară a Zhejiang Geely Holding Group Co., Ltd (“Geely Group”) de a cumpăra 51,5% din acțiunile Saxo Bank, cu Sampo Group, un grup financiar nordic de top, având 19,9% din bancă. Tranzacțiile așteaptă aprobările de rigoare și e de așteptat să fie finalizate în primul semestru al lui 2018.

Citiți Raportul 2018 în întregime aici: https://www.home.saxo/about-us/investor-relations

Despre Saxo Bank

 Saxo Bank Group (Saxo) ) este specialist de top în investiții și tranzacționare online multi-active ce oferă un set complet de tehnologii, instrumente și strategii de tranzacționare  și investiții.

Timp de 25 de ani, misiunea Saxo a fost de a democratiza investițiile și tranzacționarea, ajutând clienții prin facilitarea accesului neîntrerupt la piețele globale de capital prin tehnologie și expertiză.

În calitate de bancă complet licențiată și reglementată, Saxo permite clienților săi direcți să tranzacționeze clase multiple de active în piețele financiare globale cu ajutorul unui cont unic și de pe mai multe terminale. În plus, Saxo furnizează clienților instituționali cum sunt băncile sau brokerii execuție multi-active, servicii de brokeraj de prima mână și tehnologie de tranzacționare, susținând întregul lanț valoric, furnizând servicii bancare (Banking-as-a-Service – BaaS).

Platformele de tranzacționare premiate ale Saxo sunt disponibile în peste 20 de limbi și constituie baza tehnologică a peste 100 de instituții financiare din toată lumea.

Fondat în 1992, cu prima platformă de tranzacționare online lansată în 1998, Saxo Bank a fost o companie Fintech chiar înainte ca termenul să se fi inventat. Cu sediul central la Copenhaga, Saxo Bank are astăzi peste 1500 de angajați în centrele financiare din toată lumea, inclusiv Singapore, Shanghai, Tokyo, Londra, Paris, Zurich și Dubai.

Advertising4U.ro Platforma de Promovare ONLINE Comunicate de Presa