window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Saxo Bank avertizează investitorii să stabilească prețul în limitele modelului „economiei planificate”

  • Advertising4U.ro-Stiri.de.Business

Saxo Bank, specialistul în tranzacționarea online multi-asset și în investiții, a publicat perspectiva pentru trimestrul al doilea, avertizând investitorii că actualul ciclu de „extinde și pretinde” este pe sfârșite, pe măsură ce modelul economiei planificate din ultimii opt ani ajunge la momentul critic.

Economistul șef al Saxo Bank, Steen Jakobsen, a fost aspru în perspectiva sa asupra economiei globale pentru trimestrul al doilea. El crede că actualul ciclu de extindere-pretindere se apropie de sfârșit. De prea multă vreme, decidenții politici și băncile centrale au cumpărat timp prin umflarea piețelor de asset-uri cu dobânzi zero și relaxare cantitativă, forțând investitorii să-și asume riscuri mai mari din lipsă de alternative și permițând companiilor să crească prețul acțiunilor cu răscumpărări uriașe, deseori cu fonduri împrumutate ieftin. Din al doilea trimestru, așteptați-vă la un risc crescut pentru restabilirea prețurilor asset-urilor și la o perioadă de profituri zero sau chiar negative.

Prevestind o ruptură cu trecutul, Steen Jakobsen, economist-șef la Saxo Bank, a declarat: “Piața globală se apropie mai degrabă de Uniunea Sovietică din 1989 în structura politică și economică decât de o piață tranzacționată liber. Incapacitatea de a muta toți banii tipăriți în economia reală rămâne problema centrală și soluția la dilema economică. Mișcarea BCE la dobânzi negative în 2014 s-ar putea transforma în catalizatorul schimbării, mai ales de când 35% din întreaga datorie guvernamentală europeană se tranzacționează acum cu un randament negativ”.

”În cazul unei companii, este dificil de menținut volumul vânzărilor în creștere atunci când consumatorii tăi nu iau parte la redresare. Concluzia ar trebui să fie că un sistem economic care nu alocă capital celui mai mare cost marginal de capital și care continuă să susțină cei 1% în fața celor 99% în final ajunge la finalul ciclului în punctul în care profitul așteptat din orice este zero din nou.”

 

În acest context, banca își publică perspectiva pentru piețe și ideile de tranzacționare pentru următorul trimestru.

  • Materiile prime

Colapsul prețului petrolului din ultimele șase luni a șocat economia globală, implicațiile unei scăderi de aproape 50% ale punctelor de referință majore fiind încă în derulare, spune Ole Hansen, Șeful Strategiei pentru Materii Prime de la Saxo. Acest mediu a lăsat piața deschisă pentru oportunități de dobândă în trimestrul doi, așteptări pe baza premisei că prețurile vor crește în viitor, mai ales pe piața americană. În trimestrul al doilea, accentul va cădea pe restabilirea unui echilibru corespunzător între oferta și cererea materiei negre.

Saxo Bank se așteaptă ca prețul aurului să continue să depindă de dolar, de direcția randamentelor bondurilor americane și de momentul primei creșteri a ratei în SUA, fără a se aștepta la vreun impact major pozitiv.

Tranzacția 1: O expunere agresivă la metale prețioase

Tranzacția 2: Scurtcircuitarea țițeiului WTI

 

  • Macro

Situația favorabilă rezultată în urma prețurilor mai mici la energie, un Euro mai slab și un rezultat general mai puțin slab al economiei are ca efect o revizuire semnificativă în sus a creșterii zonei euro la 1,5% în 2015. “În SUA, mențin perspectiva de creștere în jur de 3%, în timp ce mă situez sub opinia majorității cu o previziune de 6,7% pentru China”, spune Mads Koefoed, Șeful Strategiei Macro de la Saxo Bank.

”Există foarte multe riscuri cauzate de evenimente neprevăzute în trimestrul al doilea ce așteaptă să crească volatilitatea piețelor. Grecii se vor putea trezi din nou încolțiți la sfârșitul lunii iunie, iar în SUA, FOMC se pregătește de prima creștere a ratei din 2004, lunile iunie și septembrie fiind candidatele cele mai evidente”, adaugă Koefoed.

Tranzacția 1: Rămâneți pe poziții lungi cu obligațiuni corporative de mare randament la relaxarea cantitativă a BCE

Tranzacția 2: Cumpărați obligațiuni de tezaur americane la amânarea creșterii ratei din partea FOMC

  • FX

În domeniul valutelor, Șeful Strategiei FX, John Hardy, caută o posibilă reversie medie în extremele întăririi NZD și slăbirii SEK în Q2. Altfel, regruparea USD pare să continue în Q2, deși e probabil ca ritmul să încetinească semnificativ după avansul incredibil din cele șase luni anterioare. Iar perspectiva pentru JPY este un mare semn de întrebare, având în vedere că USDJPY a rămas într-o incertitudine tehnică la sfârșitul lui Q1, care este sfârșitul anului financiar în Japonia. GBP poate rămâne sub presiune, pe măsură ce se apropie alegerile din mai.

Tranzacția 1: Scurtcircuitarea NZD vs. AUD și USD

Tranzacția 2: Scurtcircuitarea GBPSEK

 

  • Equities

 

Peter Garnry, Șeful Strategiei Equity de la Saxo Bank se așteaptă să vadă capitalul revărsându-se din nou în Europa, într-o perspectivă economică îmbunătățită, equities fiind gata de cel mai bun start al lor din 1995 și sunt deja în creștere cu 14% față de anul trecut la aceeași dată. Unul dintre asset-urile care a beneficiat deja mult de pe urma traiectoriei curente a politicilor monetare și a îmbunătățit condițiile macro este piața imobiliară, care a crescut cu 20% anul acesta.

 

Situația favorabilă pentru equities europene în Q2 din 2015 ar putea fi un déjà vu al equities americane din 2013 când au crescut la 32%. Aceasta înseamnă că equities europene ar putea câștiga un 15% în plus peste startul impresionant din acest an.

 

Tranzacția 1: Lung Airbus – cumpărare Airbus

Tranzacția 2: Lung Colombia – cumpărare Global X MSCI Colombia 20 ETF

 

Pentru a accesa întreaga listă a ideilor de tranzacționare creată de analiștii Saxo Bank, ce însoțește perspectiva pe Q2 2015, click aici: http://ro.saxobank.com/campaigns/essential-trades/2015-q2

 

Despre Saxo Bank

 Saxo Bank este specialistul în investiții și în tranzacționare online multi-asset , oferind investitorilor privați și clienților instituționali un set complet de instrumente pentru strategiile de tranzacționare și investiții. Portalul comunității sale financiare, TradingFloor.com, este prima platformă de tranzacționare socială multi-asset. Bancă complet autorizată în Europa sub supravegherea Autorității daneze de Supraveghere Financiară, Saxo Bank permite clienților tranzacționarea FX, CFDuri, ETFuri, Stocks, Futures, Options și alte derivate pe SaxoTrader, platforma noastră premiată, accesibilă pe PCuri, tablete sau smartphone-uri prin intermediul unui cont unic, disponibilă în peste 20 de limbi. Platforma este folosită sub brand propriu de către peste 100 de instituții financiare importante din întreaga lume. Saxo Bank oferă, de asemenea, portofoliu profesional și administrarea fondurilor, cât și servicii bancare tradiționale prin Saxo Privatbank. Fondată în 1992, Saxo Bank are sediul central la Copenhaga și are birouri în 26 de țări în Europa, Asia, Orientul Mijlociu, America Latină, Africa și Australia.

2015-03-30T10:46:19+03:0030 martie 2015|Categories: Stiri de BUSINESS|Tags: , , |

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top