Saxo Bank: IMM-urile muncesc mai mult, mai ieftin, cu riscuri mai mari!

Acasa/business / banci / asigurari / finante, COMUNICATE DE PRESA, politica / partide politice, social/Saxo Bank: IMM-urile muncesc mai mult, mai ieftin, cu riscuri mai mari!

Steen Jakobsen - economist sef la Saxo BankAl treilea trimestru a fost plin de confuzii, majoritatea venind din partea politicienilor. A fost, în mare parte, ceea ce am așteptat, dar să ne întrebăm ce se va întâmpla în trimestrul al IV-lea și prima parte a lui 2014 – scrie Steen Jakobsen, economist șef Saxo Bank, în raportul pe Q4 2013.

Scuza oficială a Băncii Federale a SUA de a nu renunța la “medicamentul” infuziei monetare a fost restricționarea politicilor monetare. E un alt mod de a spune că prognozele băncii nu au reușit să oprească așteptările privind dobânzile să crească vertiginos majoritatea anului. Banca a tras o linie pe nisip pentru 3% la bondurile guvernamentale pe 10 ani și 4,5-4,6% pentru dobânda la împrumuturile pe 30 de ani pe locuințe.

Deschidem, astfel, o analiză interesantă. Un aspect ar fi schimbarea relativă a valorilor asseturilor. Echilibrul relativ s-a înclinat către venituri fixe, în dauna pieței de equity. Vor mai fi necesare câteva reuniuni ale FOMC pentru a înțelege asta, dar așteptați-vă ca dobânda la bondurile guvernamentale SUA pe 10 ani să atingă 2,25% până la sfârșitul trimestrului, mai scrie Jakobsen.

Care este alternativa? Investițiile, consumul și activarea întreprinderilor mici și mijlocii. Să nu uităm că politica monetară în regimul infuziei monetare e direcționată către 20% din economie, reprezentată de companiile listate și marile bănci aflate sub cvasi-sponsorizare de stat. Aceste 20 de procente obțin 95% din tot creditul și capitalul politic. Celelalte 80% din economie care creează de fapt slujbele – IMM-urile – rămân fără oxigen adică fără acces la creditare. E o ironie faptul că IMM-urile sunt responsabile de crearea a 65% din slujbele de pe întreg mapamondul, iar în Europa, IMM-urile creează 85% din toate locurile de muncă, din 2000 încoace.

targ online de nunti, botezuri si alte evenimente
NuntiBotezuriCumetrii.ro

Pentru a analiza local perspectiva globală a pieței de capital, Saxo Bank organizează evenimentul “Q4 Outlook Insights” în București, la data de 30 octombrie. Banca a obișnuit deja specialiștii pieței de capital din România cu aceste evenimente-dezbatere, la care participă de fiecare dată zeci de investitori și lideri de opinie. Saxo Bank este una dintre puținele instituții care oferă instrumente și platforme educaționale gratuite pentru investitori, plus șansa, de câteva ori pe an, de a interacționa direct cu specialiștii băncii.

Evenimentul din octombrie este cu atât mai important cu cât SUA trec printr-un blocaj guvernamental, fiind amenințate și de default, iar revirimentul Europei atârnă și el de un fir de ață, împletit… nemțește.

Seminarul este gratuit și se va desfășura miercuri, 30 octombrie 2013.

Locul: Hotel Novotel Bucharest City Centre

Calea Victoriei 37B Sector 1, BUCUREȘTI

Ora: 17.00-19.00

Dacă doriți să participați, vă puteți înregistra aici https://eml.wufoo.com/forms/z7p1w7/.

Pentru mai multe informații, ne puteți contacta la numărul de telefon 0800 895 526 sau scriind un email la adresa RomanianDesk@saxobank.com

Despre Saxo Bank

Saxo Bank este o bancă specializată în investiţii şi tranzacţionări online. Banca permite clienţilor să tranzacţioneze instrumente valutare (FX), CFD-uri, ETF-uri, acţiuni, contracte Futures, opţiuni şi alte instrumente derivate prin intermediul a trei platforme de tranzacţionare; platforma pe bază de browser SaxoWebTrader, platforma care poate fi descărcată SaxoTrader şi SaxoMobileTrader, o platformă pentru telefonul mobil. Platformele sunt disponibile în peste 20 de limbi, direct de la Saxo Bank sau prin intermediul unuia dintre clienţii instituţionali ai băncii. White label reprezintă pentru Saxo Bank o zonă de business importantă şi presupune personalizarea şi crearea de mărci pentru platformele de tranzacţionare  pentru alte instituţii financiare şi brokeri. Saxo Bank are peste 120 de clienţi white label şi deserveşte mii de clienţi retail în peste 160 de ţări. Saxo Asset Management a fost lansat în 2009 pentru a deservi segmentul investitorilor bogaţi şi, de atunci, şi-a triplat volumul bunurilor pe care le gestionează. Saxo Bank are sediul în Copenhaga şi birouri în Australia, Cehia, Franţa, Grecia, Italia, Japonia, Olanda, Singapore, Spania, Elveţia, Marea Britanie şi Emiratele Arabe Unite.

Nunta/Botez/Petrecere..? Hai la Targ!

Go to Top