window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Saxo Bank își consolidează capitalul de bază cu 77,5 milioane de euro

  • aaa_Advertising4U.ro-Platforma _de_Promovare_ONLINE

Saxo Bank, lider în online trading și specialist în investiții, anunță consolidarea capitalului de bază prin emiterea de bancnote convertibile de nivel 2 în schimbul a 46,25 milioane de euro și prin extinderea capitalului de acțiuni cu 31,25 milioane de euro. CarVal Investors, un lider global de fund management, cu asseturi de peste 10 miliarde de dolari sub administrare, a devenit proprietarul bancnotelor și acționar minoritar prin controlul a 2.5% din capital înainte de această nouă extindere.

Într-o declarație comună, co-fondatorii și co-președinții Saxo Bank, Kim Fournais și Lars Seier Christensen, au declarat:

“În procesul de explorare a oportunităților de pe piață, am găsit o combinație care ne permite să consolidăm capitalul de bază prin fonduri adiționale și capital din acțiuni, inițiativă de care vor beneficia Banca, acționarii, investitorii și clienții. Acest proecs permite Saxo Bank nu doar să îndeplinească cerințele de creștere, dar și să-și consolideze poziția pe piață, de jucător important în industrie. Investiția este o dovadă a încrederii în capacitatea băncii de a capitaliza oportunități semnificative de creștere. Spunem bunvenit celor de la CarVal Investors drept noi acționari și proprietari ai bancnotelor.”

Instrumentele financiare de nivel 2 subscriu regulilor fiscale europene și pot fi transformate în acțiuni, dacă raportul acțiunilor de nivel 1 în Saxo Bank Group și/sau Saxo Bank A/S este sub 7%.

După investiție, procentul capitalului obligatoriu al Saxo Bank A/S și Saxo Bank Group este de 22,8% și respectiv 19.0%, în timp ce cerința de solvabilitate se situează la 13.8% și respectiv 12.8%.

Despre Saxo Bank

 Saxo Bank este o bancă specializată în investiţii şi tranzacţionări online. Banca permite clienţilor să tranzacţioneze instrumente valutare (FX), CFD-uri, ETF-uri, acţiuni, contracte Futures, opţiuni şi alte instrumente derivate prin intermediul a trei platforme de tranzacţionare; platforma pe bază de browser SaxoWebTrader, platforma care poate fi descărcată SaxoTrader şi SaxoMobileTrader, o platformă pentru telefonul mobil. Platformele sunt disponibile în peste 20 de limbi, direct de la Saxo Bank sau prin intermediul unuia dintre clienţii instituţionali ai băncii. White label reprezintă pentru Saxo Bank o zonă de business importantă şi presupune personalizarea şi crearea de mărci pentru platformele de tranzacţionare pentru alte instituţii financiare şi brokeri. Saxo Bank are peste 120 de clienţi white label şi deserveşte mii de clienţi retail în peste 160 de ţări. Saxo Asset Management a fost lansat în 2009 pentru a deservi segmentul investitorilor bogaţi şi, de atunci, şi-a triplat volumul bunurilor pe care le gestionează. Saxo Bank are sediul în Copenhaga şi birouri în Australia, Cehia, Franţa, Grecia, Italia, Japonia, Olanda, Singapore, Spania, Elveţia, Marea Britanie şi Emiratele Arabe Unite.

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top