window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Scoala Discovery – o noua resursa de invatare pentru elevi si profesori

Discovery Networks CEEMEA (Europa Centrala & de Est, Orientul Mijlociu si Africa), in parteneriat cu Ministerul Educatiei din Romania, anunta lansarea proiectului „Scoala Discovery”, o initiativa conceputa pentru a sustine educatia stiintifica in Romania, incurajand elevii si profesorii sa utilizeze resurse new media la orele de curs si sa invete cu ajutorul Discovery Channel. Anuntul a fost facut azi intr-o conferinta de presa la care au participat, din partea Ministerului Educatiei, Ministrul Daniel Funeriu si Secretarul General Adjunct Monica Anisie, iar din partea Discovery, Mark Hollinger, Presedinte si CEO Discovery Networks International, Ada Roseti, Director de programe pe Europa de Sud-Est si Danny Forster, prezentatorul emisiunii Inginerie extrema, difuzata de Discovery Channel.

„Misiunea Discovery a fost intotdeauna aceea de a satisfice curiozitatea oamenilor fata de lumea inconjuratoare prin intermediul unor programe care fac privitorul sa-si doreasca sa stie mai mult.Telul nostru este sa aducem lumea Discovery in salile de clasa si sa stimulam curiozitatea fireasca a elevilor fata de stiinta. Discovery Channel a venit in Romania acum mai bine de 10 ani si a captivat publicul, iar acum ne dorim sa facem un pas inainte si sa ducem aceasta relatie mai departe, sustinand educatia stiintifica din Romania prin ceea ce stim noi sa facem cel mai bine: televiziune de calitate. Suntem recunoscatori Ministerului Educatiei pentru sustinerea acordata si pentru feedback-ul valoros oferit in implementarea proiectului si ne dorim sa fim implicati in continuare in procesul educational din Romania”, a spus Mark Hollinger, Presedinte si CEO, Discovery Networks International.

Asadar, incepand cu data de 16 ianuarie, elevii cu varste cuprinse intre 10 si 18 ani vor putea beneficia de noile resurse puse la dispozitie de acest proiect. Scoala Discovery are doua componente principale: o linie de programe educative pe teme legate de invatamantul stiintific difuzata pe Discovery Channel in Romania, si o serie de materiale didactice disponibile online, care sa ajute profesorii sa integreze aceste programe in activitatile didactice curente. Cele doua componente au fost realizate tinand cont de programa scolara:
Televiziune: Programele educationale vor fi difuzate pe Discovery Channel, de luni pana vineri la ora 14.00, apoi in reluare – initial a doua zi, de la ora 08.00, apoi in cadrul unui bloc de programe dedicat, sambata si duminica. Programele prezinta subiecte stiintifice, de la chimie si matematica, fizica, biologie si ecologie pana la inventii. Acestea au fost special selectate pentru a-i ajuta pe elevii claselor V – XII sa inteleaga mai bine fenomenele stiintifice, transmitand mesajul ca stiinta este un domeniu interesant si captivant. In perioada 16 ianuarie – 30 martie vor fi difuzate peste 55 episoade (ore), urmand ca acestea sa fie reluate pana la finalul semestrului. Programele vor fi dublate in limba romana, fara a avea pauze publicitare.
Online: scoala.discovery.ro este un portal dedicat profesorilor, care pot descarca aici materiale-suport ce pot fi folosite la clasa, in interactiunea cu elevii. Site-ul include o grila de programe si un Ghid pentru Profesori complet, despre fiecare episod, prezentand obiectivele lectiei, seturi de intrebari care sa ii apropie pe elevi de continut, propuneri de activitati in clasa si definitii pentru termenii de vocabular.

„Ne bucuram sa fim partenerii Discovery in aceasta initiativa care ofera o diversificare a resurselor de invatare pentru profesori si elevi. Aceasta diversificare a resurselor este menita sa intareasca efectul mijloacelor traditionale ale invatarii si nu sa se substituie lor. Ii sprijinim pe elevi sa invețe mai bine, sa-și faca lecțiile mai ușor utilizand forța imaginilor. Venim in completarea resurselor de invațare asistata utilizand calculatorul (SEI, prin AEL, un alt program major al ministerului) care sunt astazi disponibile in toate școlile din Romania. Este prima data cand Ministerul Educatiei intra in parteneriat cu o retea globala de televiziune dispusa sa isi ofere resursele pentru atingerea unui obiectiv comun: sustinerea educatiei stiintifice si utilizarea resurselor de tip nou in scoli”, a spus Daniel Funeriu, ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

„Prin «Tehnologie extrema» si alte proiecte la care am colaborat cu Discovery, am vazut forta televiziunii de a implica si educa elevii, pe subiecte care adesea par destul de aride la clasa. Aceasta este o modalitate excelenta de a starni pasiunea copiilor pentru stiinta. Ma simt onorat sa ma aflu aici, la Bucuresti, pentru un anunt atat de important”, a declarat Danny Forster, prezentatorul emisiunii Tehnologie extrema.

Pentru a masura felul in care aceste resurse sunt folosite de profesori si elevi, cu scopul optimizarii acestui proiect, Discovery Networks si Ministerul Educatiei au selectat un grup de 110 de scoli din Romania, care vor fi monitorizate indeaproape si ai caror profesori vor fi instruiti sa utilizeze noile instrumente de lucru. De asemenea, Discovery va facilita accesul acestor scoli la cablu si/sau satelit.

Scoala Discovery este un proiect dezvoltat in parteneriat cu Discovery Education, o platforma infiintata in Statele Unite in 2004, care sustine profesorii si elevii, aducand experienta Discovery in salile de clasa cu ajutorul solutiilor digitale care stimuleaza curiozitatea fireasca a elevilor. Apeland la arhiva de programe Discovery, platforma Discovery Education este acum lider in domeniul educatiei, ajungand la peste un milion de profesori si 35 de milioane de elevi din America. Continutul Discovery Education, de cea mai inalta calitate si perfect aliniat standardelor din domeniu, ii poarta pe elevi dincolo de salile de curs, punand la dispozitia profesorilor metode eficiente si continut media educational care inspira elevii sa invete mai bine. Bazandu-se pe dezvoltare profesionala completa, servicii de evaluare si o intreaga retea de profesori pasionati care se ajuta si se sustin reciproc, Discovery Education asigura rezultate pe termen lung, conectand procesul de invatare la lumea contemporana.

Despre Discovery Networks CEEMEA

Discovery Networks CEEMEA (Europa Centrala si de Est, Orientul Mijlociu si Africa) este o divizie a  Discovery Communications (NASDAQ: DISCA, DISCB, DISCK), compania Nr. 1 in lume in domeniul programelor documentare, ajungand la peste 1,5 miliarde abonati din 210 tari. Discovery ofera oamenilor posibilitatea de a-si explora universul si de a-si satisface curiozitatea, prin intermediul celor peste 130 retele in frunte cu Discovery Channel, TLC, Animal Planet, Discovery Science si Discovery HD, cat si prin intermediul produselor si serviciilor comerciale si educationale de top sau prin portofoliul diversificat de servicii media digitale, incluzand HowStuffWorks.com. In Europa Centrala si de Est, Orientul Mijlociu si Africa, 9 branduri Discovery ajung la 147 milioane abonati din 105 tari, cu programe traduse in 19 limbi.

Despre Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului

Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului este o institutie a administratiei publice centrale, cu personalitate juridica, in subordinea Guvernului, cu rol de sinteza si coordonare in aplicarea Programului de guvernare in domeniul educatiei, cercetarii stiintifice, dezvoltarii tehnologice si inovarii care defineste cadrul normativ-metodologic, functional, operational si financiar necesar aplicarii politicilor si urmareste armonizarea legislatiei nationale cu cea a Uniunii Europene.
Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului este institutia care, pe baza consultarii cu celelalte institutii si ministere interesate proiecteaza, fundamenteaza si aplica strategia globala a invatamantului, stabileste obiectivele sistemului  de invatamant in ansamblul sau, precum si obiectivele educationale pe niveluri si profiluri de invatamant.

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top