Scriitoarea Ioana Bâldea Constantinescu, realizatoare la Radio România Cultural, invitată la Târgul Internaţional de Carte de la Praga

  • Ioana Baldea Constantinescu

Ioana Baldea Constantinescu

Ioana Bâldea Constantinescu, realizatoarea emisiunii Oraşul Vorbeşte de la Radio România Cultural, este unul dintre scriitorii invitaţi la Targul Internaţional de Carte de la Praga „Lumea Cărţii” (ediţia a XXII-a). Evenimentul va avea loc în perioada 12-15 mai în incinta Palatului Expoziţional Holešovice.

Printre invitaţii din România se mai numără scriitorii Ciprian Vălcan și Ana Maria Sandu, poeții Răzvan Ţupa şi Iulian Tănase și ilustratorul Adrian Barbu.

Sesiunile literare, câte două pentru fiecare autor, susţinute în limbile română şi cehă, vor gravita în jurul cărților care vor fi prezente la stand, dar vor oferi, totodată, o platformă de dialog cu publicul interesat de evoluţia literaturii româneşti contemporane.

targ online de nunti, botezuri si alte evenimente
NuntiBotezuriCumetrii.ro

Ioana Bâldea Constantinescu s-a născut în 1979 în Bucureşti. A absolvit Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine a Universităţii Bucureşti, specializarea engleză–spaniolă, şi are un masterat în studii culturale americane la aceeaşi facultate. Din 2001 până în prezent, lucrează ca jurnalist în cadrul Societăţii Române de Radiodifuziune: este moderator, producător, coordonator de line cu interese în zona de documentar, feature, sound art, sound environment. Dintre emisiunile produse sau moderate: StoryMania, 5th Avenue, Oraşul vorbeşte, Espresso. A realizat interviuri cu David Lodge, Jonathan Safran Foer, Nicole Krauss, Sarah Dunant, Alain de Botton, Joanna Kavenna, Prinţul William Lobkowicz, Mircea Cărtărescu, Filip Florian, Roxana Davidescu, Ana Wagner. Colaborează cu articole, recenzii, cronici de călătorie, interviuri pentru Liternet.ro, Esquire, Harper’s Bazaar, Elle, The One, Cosmopolitan.

În martie 2015 îi apare, la Editura Humanitas, volumul de proză Dincolo de portocali, nominalizat, în 2016, la Premiile revistei Observator Cultural.

Nunta/Botez/Petrecere..? Hai la Targ!