Se "anunta" Furtuna pe mare - partitura lui Vivaldi, la Sala Radio

Prim-dirijor al Filarmonicii Piteşti, dirijor colaborator al Teatrului Naţional de Operetă Ion Dacian – Bucureşti şi invitat al multor alte filarmonici din ţară, dirijorul TIBERIU OPREA este un „pionier” în domeniul muzical: în 2007 a contribuit la înfiinţarea Filarmonicii Piteşti (al cărei director artistic a fost până în 2010) şi este iniţiator al orchestrei Universităţii Piteşti.

Muzicianul român soseşte la Bucureşti pentru a vă propune o plăcută seară muzicală alături de ORCHESTRA DE CAMERĂ RADIO şi de un alt invitat special, flautistul MATEI IOACHIMESCU, care a studiat la Viena, este artist al Fundaţiei Yehudi Menuhin din capitala Austriei şi laureat al mai multor premii şi burse internaţionale. Muzicianul cântă pe un flaut de aur al producătorului japonez Muramatsu.

Miercuri, 9 aprilie, de la 19.00, la Sala Radio veţi asculta două concerte pentru flaut şi orchestră: primul semnat de Vivaldi, celebrul autor al suitei de concerte „Anotimpurile” – Concertul „La tempesta di mare” („Furtună pe mare”) pentru flaut şi orchestră – şi al doilea al conaţionalului său, Mercadante Concertul în mi minor pentru flaut şi orchestră. Programul serii va include de asemenea şi două lucrări ale compozitorului finlandez Jan Sibelius, despre care se spune că a reflectat ca nimeni altul frumuseţea peisajului de gheaţă şi a pădurilor finlandeze în creaţia sa: Vals trist şi suita Pelleas şi Mellisande.

Tiberiu Oprea a debutat ca dirijor la pupitrul Orchestrei Tineretului Bucureştean, la Sala Parlamentului. Ulterior a fost invitat să conducă orchestra Jeunesses Musicales la Festivalul de la Belfort, Franţa, 1997. Dirijorul Tiberiu Oprea este invitat la pupitrul orchestrelor Filarmonicilor din Bacău, Ploieşti, Craiova, Târgovişte, Râmnicu-Vâlcea, Botoşani ş.a.

 

Între 2003 și 2010, flautistul Matei Ioachimescu a fost membru al Filarmonicii George Enescu, București. În prezent colaborează ca flautist principal cu Orchestra Festivalului din Tirol sub conducerea maestrului Gustav Kuhn, cu Orchestra Donauphilharmonie, cu Wiener Metropolitan Orchester și cu Wiener Residenz Orchester.

Solist-concertist, Matei Ioachimescu a susţinut concerte alături de orchestrele Filarmonicilor din Bucureşti, Craiova, Bacău, alături de Orchestra de Cameră şi Orchestra Naţională Radio ş.a. Matei Ioachimescu este membru al mai multor formații camerale pe scenele importante din țară și din lume, precum Konzerthaus Wien, Ateneul Român București sau Suntory Hall Tokyo.

 

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate “Bilete.ro”, în Magazinele Germanos şi la Casa de Bilete a Sălii Radio.

Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.  

 

Accesul la Sala Radio, cu transportul în comun, se poate face cu liniile de tramvai nr. 24 şi 44 până la staţia „Radio România” – Piaţa Virgiliu (Str. Berzei la intersecţia cu Ştirbei Vodă, în apropierea străzii Berthelot). Puteţi de asemenea alege mijloacele de transport care circulă în apropiere – Str. Mircea Vulcănescu, Str. Berzei, Str. Ştirbei Vodă, Bul. Eroilor, Calea Plevnei, Bul. Dinicu Golescu – autobuzele 133, 178, 126, 168, 226, 368 etc.

Go to Top