Ateneul Român - interior

Biletele la concertele-eveniment cu actul I din opera PARSIFAL, de Richard Wagner, ce vor avea loc pe 7 și pe 8 octombrie, în deschiderea de gală a stagiunii Filarmonicii „George Enescu“, se pun în vânzare la casa de bilete a Ateneului Român.

Abonații Filarmonicii „George Enescu“ au rezervate bilete, pe care le pot achiziționa în perioada 16 august – 23 septembrie, la un preț special de 100 de lei pentru un bilet. Începând cu 1 septembrie, biletele vor fi disponibile tuturor iubitorilor de muzică, la prețul de 150 lei, având în continuare prioritate abonații Filarmonicii „George Enescu“.

La concertele PARSIFAL, de pe 7 și 8 octombrie, locurile abonaților Filarmonicii „George Enescu“ vor fi realocate, datorită cerințelor sponsorilor, care au facut posibil evenimentul. Următoarele concerte din stagiunea 2016-2017 ale Filarmonicii „George Enescu“ se vor afla sub regimul obișnuit de vânzare al biletelor si de alocare a locurilor, atât pentru abonați, cât și pentru ceilalți spectatori.

„Parsifal” de Wagner , dirijat şi realizat de către maestrul Christian Badea

Publicul Ateneului Român va beneficia de două spectacole de cea mai înaltă ținută artistică, realizate de Christian Badea, cel mai important și mai cunoscut dirijor român de operă din lume și preşedinte al Fundației Române pentru Excelență în Muzică, în parteneriat cu Filarmonica «George Enescu».

Alături de Orchestra sinfonica și de Corul Filarmonicii «George Enescu»- dirijor – Iosif Ion Prunner, vor participa soliștii invitați Stefan Vinke (Parsifal), Eric Halfvarson (Gurnemanz), Petra Lang (Kundry), Bela Perencz (Amfortas), considerați printre cei mai mari interpreți wagnerieni din lume la ora actuală, impreuna cu cântăreții români Marius Boloș, Liviu Indricau, Iustinian Zetea, Sidonia Nica de la Opera Națională București și Ionuț Popescu și Adrian Dumitru de la Filarmonica «George Enescu». La spectacole vor participa Corul de copii Radio – dirijor – Voicu Popescu și elevi de la Liceul de Coregrafie «Floria Capsali».

„Parsifal” de Richard Wagner, la Ateneul Român – un concept unic în lume

Concertele-eveniment «Parsifal la Ateneul Român» sunt un concept nou și unic în lume. Ele prezintă creația lui Wagner într-un spectacol în care publicul se află în mijlocul acțiunii și care împletește în mod firesc componentele muzicale (orchestră, cor, soliști) cu elemente de teatru complexe (lumini, decor, costume, efecte speciale vizuale și de sunet), folosind caracteristicile acustice și arhitecturale ale sălii Ateneului. De altfel, sala Ateneului în sine – o sală-monument istoric – joacă un rol esențial prin arhitectura și acustica sa unică, astfel încât experiența publicului este directă și copleșitoare.

Cei 50 de membri ai corului bărbătesc cântă într-un cerc care cuprinde și publicul. Spectatorii se regăsesc astfel în mijlocul muzicii și al legendei Cavalerilor Sfântului Graal. Soliștii se mișcă liber prin sală și cântă pe scene special amenajate, ceea ce asigură o balanță de sunet perfectă cu orchestra wagneriană de 90 de muzicieni și dă publicului o perspectivă acustică și vizuală de 360 de grade. Alte două coruri, indicate de Wagner ca fiind îndepărtate de acțiune, ca și faimoasele clopote grave specifice lui PARSIFAL, se aud din incinta Ateneului, unde sunetul produs este reverberant și rotund prin natura architecturii clădirii, iar efectul de distanță este magic.

Sponsori și parteneri:

Concertele –eveniment din 7 şi 8 octombrie, la Ateneu, sunt realizate cu sprijinul financiar generos al sponsorului principal – compania Rompetrol- KMG International.

Proiectul beneficiază și de ajutorul unor parteneri deosebiți – Institutul Cultural Român, AFCN, Clifford Chance, Five’s (Creative Partner).

Lor li s-au alăturat alți sponsori importanți, precum: Mastercard, Wurth Romania, Noventis, Banca Transilvania, Bulboacă & Asociații, Career Advisors și mai mulți sponsori privați.

Evenimentul „Parsifal la Ateneu” este organizat cu sprijinul ARCUB și susține București 2021- oraș candidat la titlul de Capitală Europeană a Culturii. Aflați mai multe pe www.bucuresti2021.ro.