window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Seminarii gratuite de cultura japoneza iunie 2010 Iasi / Iasi / iunie 2010

Cursurile de limba japoneza se bucura de un adevarat succes in Iasi dar acum incercam sa vedem deschiderea iesenilor si la elemente care tin de cultura nipona, asa cum a fost ea studiata si traita pe viu de 2 romani, Radu Leca si Klara Losonczy.
Va invitam astfel in luna iunie sa asistati la seminariile de cultura japoneza pentru a intelege si invata mai multe despre Japonia si japonezi.

In luna iunie 2010 Asociatia Romano Japoneza Himawari Iasi organizeaza seminarii de cultura japoneza cu participare gratuita pentru toate categoriile de persoane (elevi, studenti, angajati etc. ).

Locatia: Sala Mediaec, Corp A al Univ. Al. I. Cuza Iasi – Iasi.
Data: in intervalul 8 25 iunie 2010, in zilele de marti si vineri
Ora: de la ora 17:30 pana la ora 19:00

Participarea este libera si gratuita.
Instructori: Seminariile sunt sustinute de Radu Leca si Klara Losonczy in colaborare cu Asociatia Himawari.
.
Radu Leca a studiat in 2005-2006 la Universitatea de limbi straine Osaka, Centrul de limba Si cultura japoneza, curs intensiv de limba Si cultura japoneza si in 2006-2010 la Universitatea Kanazawa, diploma de licenta n literatura japoneza.
Klara Losonczy a studiat in 2004-2008 la Universitatea din Tokyo, Facultatea de litere, Departmentul de limba si cultura, Bachelor of Arts in Japanese Literature si in 2008-2010 la Universitatea Waseda, Graduate School of Asia Pacific Studies, MA in International Relations.
.
Program:
1. 8 iunie 2010 (marti): Istoria Japoniei, Instructor: Radu LecaUn periplu prin istoria de 1600 de ani a civilizatiei japoneze, de la originile statului nipon pana la renasterea de dupa al doilea razboi mondial. Veti afla despre linia imperiala, shogun, martiri crestini, geisha, kamikaze si multe altele.2. 11 iunie 2010 (vineri): Religiile Japoniei, Instructor: Klara LosonczyVeniti sa descoperiti care sunt principalele curente religioase ale Japoniei, incepand cu religia Shinto, originara arhipelagului nipon si pana la Budismul importat din India via China, cu renumitele sale secte Zen si Nichiren.3. 15 iunie 2010 (marti): Forme de arta dramatica japoneze, Instructor: Radu Leca De la misteriosul teatru noh la exuberantul kabuki, la papusile bunraku si la postmodernul butoh, teatrul japonez ne ofera forme unice de reprezentatie si inedite universuri dramatice.4. 18 iunie 2010 (vineri): Incursiune in Universul Literar Nipon, Instructor: Klara LosonczyJaponia a daruit literaturii universale nu numai faimoasele stiluri de poezie cu forma fixa haiku si tanka, dar si primul roman fluviu scris vreodata, Povestea lui Genji, iar acest seminar va va introduce in tainele literare ale Tarii Soarelui Rasare.5. 22 iunie 2010 (marti): Muzica traditionala japoneza, Instructor: Radu Leca O initiere intr-un univers muzical exotic, in care linistea, pauza dintre sunete e tot atat de importanta ca si sunetele in sine. Vom asculta inregistrari de muzica de teatru, de la festivaluri traditionale, muzica interpretata de geisha, precum si melodii de la curtea imperiala.6. 25 iunie 2010 (vineri): Originile Artelor Martiale, Instructor: Klara LosonczySunteti pasionat de karate sau aikido? Vreti sa aflati ce inseamna de fapt bushido sau cine a fost cel mai mare samurai al tuturor timpurilor? Participand la acest seminar, veti afla cum au aparut si care sunt principiile artelor martiale japoneze.
Seminar 1. 8 iunie 2010 (marti): Istoria Japoniei, Instructor: Radu Leca . Un periplu prin istoria de 1600 de ani a civilizatiei japoneze, de la originile statului nipon pana la renasterea de dupa al doilea razboi mondial. Veti afla despre linia imperiala, shogun, martiri crestini, geisha, kamikaze si multe altele.
Seminar 2. 11 iunie 2010 (vineri): Religiile Japoniei, Instructor: Klara Losonczy. Veniti sa descoperiti care sunt principalele curente religioase ale Japoniei, incepand cu religia Shinto, originara arhipelagului nipon si pana la Budismul importat din India via China, cu renumitele sale secte Zen si Nichiren.
Seminar 3. 15 iunie 2010 (marti): Forme de arta dramatica japoneze, Instructor: Radu Leca De la misteriosul teatru noh la exuberantul kabuki, la papusile bunraku si la postmodernul butoh, teatrul japonez ne ofera forme unice de reprezentatie si inedite universuri dramatice.
Seminar 4. 18 iunie 2010 (vineri): Incursiune in Universul Literar Nipon, Instructor: Klara Losonczy. Japonia a daruit literaturii universale nu numai faimoasele stiluri de poezie cu forma fixa haiku si tanka, dar si primul roman fluviu scris vreodata, Povestea lui Genji, iar acest seminar va va introduce in tainele literare ale Tarii Soarelui Rasare.
Seminar 5. 22 iunie 2010 (marti): Muzica traditionala japoneza, Instructor: Radu Leca O initiere intr-un univers muzical exotic, in care linistea, pauza dintre sunete e tot atat de importanta ca si sunetele in sine. Vom asculta inregistrari de muzica de teatru, de la festivaluri traditionale, muzica interpretata de geisha, precum si melodii de la curtea imperiala.
Seminar 6. 25 iunie 2010 (vineri): Originile Artelor Martiale, Instructor: Klara Losonczy. Sunteti pasionat de karate sau aikido? Vreti sa aflati ce inseamna de fapt bushido sau cine a fost cel mai mare samurai al tuturor timpurilor? Participand la acest seminar, veti afla cum au aparut si care sunt principiile artelor martiale japoneze.
Va asteptam.
P.S. Rezervati-va un loc prin Facebook si primiti gratis pe email suportul de prezentare pentru aceste seminarii:

Alexandru Negru
pr@himawari.ro
http://www.himawari.ro

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top