window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Si eu pot sa muncesc!

Peste 200 de persoane cu dizabilitati au fost consiliate, din ianuarie 2010 pana in prezent, de catre Centrul Regional Nord-Vest al Fundatiei Motivation Romnia. In conditiile crizei economice actuale, nu mai putin de 12 persoane cu diferite dizabilitati (dintre acestea 10 in cadrul proiectului START pentru egalitatea de Sanse a persoanelor cu dizabilitati pe piata muncii) au dobandit un loc de munca prin intermediul programelor oferite de Motivation.

Aceste informatii au fost facute publice pe 9 septembrie, in cadrul unei conferinte de presa sustinute la sediul din Oradea al Fundatiei Motivation Romania.
In cadrul conferintei, au fost date publicitatii rezultatele Centrului Regional Nord-Vest in domeniul integrarii persoanelor cu dizabilitati pe piata muncii (prezentarea unor cazuri de succes, rezultate intermediare). De asemenea, organizatorii au lansat noua campanie a fundatiei la nivel local Si eu pot sa muncesc!, desfasurata in colaborare cu InformMedia prin intermediul portalului www.bihorjob.ro, in scopul promovarii angajarii ct mai multor persoane cu dizabilitati.

Conferinta a avut loc in cadrul proiectului START pentru egalitatea de sanse a persoanelor cu dizabilitati pe piata muncii, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeste in oameni!. Proiectul este implementat pe o perioada de 3 ani, incepnd cu data de 1 noiembrie 2009 si isi propune facilitarea accesului persoanelor cu dizabilitati pe piata muncii din Regiunile Nord-Vest, Nord-Est si Sud-Vest.

Potrivit datelor proiectului, intre ianuarie si august 2010 s-a lucrat cu 61 de manageri si 45 angajati fara dizabilitati din diferite companii, cu scopul de a pregati integrarea candidatilor cu dizabilitati la locul de munca. Astfel, s-au desfasurat actiuni de constientizare sau instruire a acestora cu privire la nediscriminarea si egalitatea de sanse pentru persoanele cu dizabilitati pe piata muncii.

Dintre cele 227 de persoane cu dizabilitati consiliate de Centrul Regional Nord-Vest, 157 au beneficiat de acest serviciu in cadrul proiectului START. Fundatia Motivation urmareste identificarea abilitatilor si intereselor persoanei, explorarea unui posibil parcurs profesional, precum si descrierea pietei muncii. Se pune un accent deosebit pe metode de identificare a unui loc de munca, pe pregatirea pentru interviu si pe abilitatea de adaptare in contextul unui loc de munca. Dintre persoanele consiliate, 111 persoane au fost indrumate catre locuri de munca.

Pentru mai multe informatii, nu ezitati sa ne contactati:
Cristina Pop, Coordonator al Centrului Regional Nord- Vest, (telefon: 0359.412.665, mobil: 0735.355.889, e-mail: c.pop@motivation.ro) sauLigia Cotea, Mediator (telefon: 0359.412.665, mobil: 0735.303.111, e-mail: l.cotea@motivation.ro ).
Continutul acestui material nu reprezinta n mod necesar pozitia oficiala a Uniunii Europene.
info@motivation.ro
http://www.motivation.ro

Go to Top