Peste 200 de persoane cu dizabilitati au fost consiliate, din ianuarie 2010 pana in prezent, de catre Centrul Regional Nord-Vest al Fundatiei Motivation Romnia. In conditiile crizei economice actuale, nu mai putin de 12 persoane cu diferite dizabilitati (dintre acestea 10 in cadrul proiectului START pentru egalitatea de Sanse a persoanelor cu dizabilitati pe piata muncii) au dobandit un loc de munca prin intermediul programelor oferite de Motivation.

Aceste informatii au fost facute publice pe 9 septembrie, in cadrul unei conferinte de presa sustinute la sediul din Oradea al Fundatiei Motivation Romania.
In cadrul conferintei, au fost date publicitatii rezultatele Centrului Regional Nord-Vest in domeniul integrarii persoanelor cu dizabilitati pe piata muncii (prezentarea unor cazuri de succes, rezultate intermediare). De asemenea, organizatorii au lansat noua campanie a fundatiei la nivel local Si eu pot sa muncesc!, desfasurata in colaborare cu InformMedia prin intermediul portalului www.bihorjob.ro, in scopul promovarii angajarii ct mai multor persoane cu dizabilitati.

Conferinta a avut loc in cadrul proiectului START pentru egalitatea de sanse a persoanelor cu dizabilitati pe piata muncii, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeste in oameni!. Proiectul este implementat pe o perioada de 3 ani, incepnd cu data de 1 noiembrie 2009 si isi propune facilitarea accesului persoanelor cu dizabilitati pe piata muncii din Regiunile Nord-Vest, Nord-Est si Sud-Vest.

Potrivit datelor proiectului, intre ianuarie si august 2010 s-a lucrat cu 61 de manageri si 45 angajati fara dizabilitati din diferite companii, cu scopul de a pregati integrarea candidatilor cu dizabilitati la locul de munca. Astfel, s-au desfasurat actiuni de constientizare sau instruire a acestora cu privire la nediscriminarea si egalitatea de sanse pentru persoanele cu dizabilitati pe piata muncii.

Dintre cele 227 de persoane cu dizabilitati consiliate de