Pana in data de 13 decembrie 2011, la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia au fost depuse 880 de proiecte, prin care se solicita finantare nerambursabila prin Regio (Programul Operational Regional), Planul Integrat de Dezvoltare Urbana pentru Polul de Dezvoltare (PIDU) – Municipiul Pitesti, PID-ul Polului de Crestere Ploiesti si Planuri Integrate de Dezvoltare Urbana pentru 12 centre urbane.

De asemenea au fost semnate 302 decontracte de finantare, cu o valoare nerambursabila solicitata de 1.980.851.640,12 lei.

Situatia proiectelor depuse pe cele cinci axe prioritare ale Regio, ce se afla in diferite etape ale procesului de evaluare, este urmatoarea:

Axa prioritara 1: Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere (buget 194 milioane de euro)

Pe Domeniul 1.1 Planuri integrate de dezvoltare urbana, Sub-domeniul: Poli de crestere (buget 97 mil. euro)afost depus Planul Integrat de Dezvoltare al Polului de Crestere Ploiesti si 13 cereri de finantare, din care: trei cereri se afla in etapa de evaluare a conformitatii si eligibilitatii, 2 cereri se afla in etapa de evaluare tehnica si financiara, trei cereri se afla in precontractare, doua cereri de finantare au fost restrase si trei contracte au fost semnate.