window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

„So danço samba” la Stagiunea de Jazz de la Teatrul Act

„So danço samba” – o nouă seară  jazzy în Stagiunea de Jazz organizată de Radio România Cultural şi Orchestrele şi Corurile Radio România, la iniţiativa bateristului Vlad Popescu, va avea loc miercuri, 11 decembrie 2013, la ora 19,00, la Teatrul ACT.

Membrii permaneţi ai stagiunii, pianistul George Natsis şi bateristul Vlad Popescu, îi au invitaţi pe chitaristul Ciprian Pop şi pe contrabasistul Ionuţ Vârsan pentru a improviza pe cele mai importante teme din jazzul brazilian. Seara este gândită intenţionat ca o construcţie sonoră alternativă la muzica sărbătorilor de Crăciun, în ritm de samba şi bossa-nova, elemente stilistice internaţionalizate astăzi şi care au transformat  Brazilia într-un „miraj estetic” pentru oricare titan al jazzului. Poate fi şi un „story” despre jazzul brazilian sau despre mobilitatea accentuată a bossa-novei, a sambei şi a adiacentelor lor, choro, forro sau frevo. Sunt cinci secole de primenire a acestei poveşti sonore rezumate şi comprimate de protagonişti în jurul lui Antonio Carlos Jobim.

Se promite o seară a pulsului ritmic interior, a sunetului mulat perfect profilului unei culturi muzicale speciale, a unui stil de interpretare  care implică obligatoriu intimitate… Prin urmare, nu rataţi întâlnirea de pe Calea Victoriei nr. 126, de la Teatrul ACT din Bucureşti la aceeaşi oră 19,00!

Go to Top