SoLib a premiat castigatorii concursului Economy Works

Acasa/COMUNICATE DE PRESA, cursuri / educatie, social/SoLib a premiat castigatorii concursului Economy Works

Economy WorksSocietatea pentru Libertate Individuala (SoLib) a selectat marii castigatori ai concursului Economy Works. Alexandru Alin Rauta (Colegiul National Gheorghe Munteanu Murgoci, Braila) si Roxana Laura Motrescu (Liceul Teoretic Ovidius, Constanta) au fost alesi de juriul concursului pentru a participa la scoala de vara organizata de Foundation for Economic Education in Colorado, SUA, in luna iulie. Costurile participarii sunt suportate integral de SoLib si partenerii sai in acest proiect.

De asemenea, Mihai Niculae (Colegiul National Bilingv George Cosbuc, Bucuresti) a primit un premiu special din partea juriului un loc la Scoala de Vara Romania Austrian Economics Summer School, ce va avea loc in luna iunie la Bucuresti. Premiantii au fost alesi dintre cei 9 finalisti ai concursului, in cadrul unei festivitati care a avut loc duminica, 17 aprilie, la Bucuresti.

SoLib a acordat alte noua premii in valoare totala de 900$ elevilor care au scris cele mai bune eseuri in cadrul concursului.

Dorim sa felicitam toti liceenii care au participat la concursul Ecomomy Works si care au dovedit un real interes pentru ideile economice abordate de proiectul nostru. Numarul mare al participantilor ne incurajeaza sa continuam proiectele dedicate elevilor si studentilor prin care sa prezentam concepte economice intr-o maniera atractiva si interactiva, menita sa ii stimuleze pe acestia sa isi formeze propriile opinii despre mecanismele si efectele pietei libere a declarat Claudiu Nasui, presedinte SoLib.

Concursul Economy Works s-a derulat in perioada 21 februarie-17 aprilie si s-a bucurat de participarea a peste 300 elevi din mai mult de 80 de licee. La incheierea celor trei module ale concursului, cei mai creativi si activi 9 participanti au intrat in finala pentru 2 locuri sponsorizate la scoala de vara organizata de Foundation for Economic Education (SUA), ce se va desfasura in luna iulie, in Colorado.

Economy Works este un concurs destinat elevilor de liceu si face parte dintr-o campanie de e-learning menita sa prezinte elevilor notiuni de baza de economie si economie politica, ajutandu-i sa inteleaga mai bine mecanismele unei piete si societati libere si sa isi dezvolte spiritul critic. In cadrul acestui proiect a inceput dezvoltarea unei baze cuprinzatoare de texte, videoclipuri, benzi desenate si materiale audio care trateaza subiecte economice diverse.

Economy Works isi propune sa creeze o retea care sa reuneasca tinerii din orase din intreaga tara intr-un proiect national, menit sa vina in completarea cunostintelor oferite de invatamantului de stat in domeniul economiei si al economiei politice si, in acelasi timp, sa le ofere perspective de dezvoltare profesionala si academica. SoLib si-a propus ca, prin intermediul acestui proiect, sa incurajeze si sa faciliteze initiativele liceenilor pasionati de economie, contribuind astfel la crearea unei comunitati virtuale de tineri ce impartasesc aceleasi interese.

Societatea pentru Libertate Individuala (SoLib) este o organizatie infiintata in 2010, fara afiliere politica, a carei misiune este promovarea principiilor libertatii si ale proprietatii private. Pentru atingerea acestui scop, SoLib desfasoara proiecte academice adresate tinerilor, inclusiv cursuri si seminarii, conferinte si dezbateri pe teme economice. De asemenea, SoLib deruleaza campanii de informare privind importanta principiilor economice liberale.

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa contactati
Andreea Martinovici
Director de programe
0745.06.22.06
andreea.martinovici@solib.ro
http://economyworks.ro

Go to Top