window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Soluția RECIPET eficientizează reciclarea PET-urilor

Soluția RECIPET eficientizează reciclarea PET-urilorRECIPET S.R.L. a lansat oficial, în cadrul expoziției ROMENVIROTEC din București, primul servicu integrat de management al deșeurilor din PET. Evenimentul desfășurat în perioada 28 februarie – 2 martie 2012 a adunat peste 102 firme expozante din 11 țări, și a găzduit 28 de conferințe internaționale despre managementul deșeurilor, energii regenerabile și managementul deșeurilor solide.

În cadrul expoziției, RECIPET a prezentat sistemul integrat pentru managementul deșeurilor din PET, sistem format din comprimarea ambalajelor PET cu ajutorul aparatului cu termorezistență, TEPET, și serivciul de preluare și transport al sacilor de PET comprimat de la consumator la reciclator. Având scopul de a scurta drumul parcurs de PET-uri de la producție până la reutilizare, RECIPET a lansat numărul unic de telefon 073-RECIPET (0737 324 738), număr ce poate fi apelat de către persoanele fizice sau juridice pentru ca sacii de PET comprimat să fie preluați de către partenerii RECIPET și transportați la fabrica de reprocesare.

“Având un volum mare și, totodată, o greutate scăzută, PET-urile presupun costuri ridicate pentru depozitare și transport. Aici intervine inovația RECIPET. Oferim atât aparatul de comprimare al ambalajelor, ce permite o depozitare mult mai ușoară, cât și soluția pentru completarea ciclului de reciclare eficientă: serviciul de preluare al sacilor de PET comprimat și transportul acestora către reciclator. Creștem eficiența procesului de reciclare prin livrarea unor PET-uri deja curate pentru reprocesare, creștem cantitatea de PET-uri ce ajung la reciclator, evitând astfel problema importului de PET mărunțit pentru utilizarea la capacitate maximă a reprocesatoarelor și încercăm să păstrăm un mediu mai curat, fără PET-uri în peisaj”, a declarat Szilárd Bakó, Administrator RECIPET S.R.L.

In cele 4 zile de desfășurare, ROMENVIROTEC, expoziție organizată de cătreRomexpo sub patronajul Ministerului Mediului şi Pădurilor, a găzduit 2650 de vizitatori specialiști, cărora firmele le-au prezentat cele mai noi tehnologii și echipamente de protecție a mediului. RECIPET s-a bucurat de un număr mare de vizitatori interesați de încheierea unor colaborări și contracte de vânzări pentru aparatul TEPET și sistemul RECIPET.

Cei cinci pași ai sistemului integrat RECIPET sunt:

  • comprimarea PET-urilor pentru o mânuire mai ușoară, cu aparatul TEPET, după consumul de băuturi îmbuteliate în PET
  • adunarea de 10 kg de PET-uri comprimate în saci de 120 de litri (de către persoane fizice sau juridice)
  • apelul către numărul de telefon unic 073 RECIPET (0737 324 738) pentru ca sacii să fie preluați
  • transportarea sacilor către reciclatori și
  • reciclarea PET-urilor.

Astfel, RECIPET pune la dispozitia consumatorilor atât aparatele TEPET de comprimare a PET-urilor prin rezistență termică, care pot fi achiziționate din webshop-ul www.recipet.ro, cât și serviciul de preluare și transport al acestora către reciclatori.

RECIPET își propune să lanseze în viitorul apropiat programe de conștientizare asupra impactului PET-urilor, dar și o serie de acțiuni și evenimente care să coaguleze comunitatea agenților economici și a persoanelor fizice interesate să aducă o contribuție măsurabilă pentru ocrotirea mediului.

Despre RECIPET

RECIPET este o societate comercială ce oferă un sistem integrat de management al deșeurilor din PET.

RECIPET distribuie și comercializează aparatul TEPET de comprimare a PET-urilor printr-o rezistență termică cu până la 92% din volumul inițial.

RECIPET a stabilit un număr unic de telefon, 073 RECIPET (0737 324 738), prin care consumatorii pot solicita ridicarea sacilor de PET comprimat, în scopul transportului direct către reciclator.

Partenerii RECIPET sunt: GreenTech, GreenFiber, TEPET, Poşta Atlassib, EcoRom Ambalaje, Asociația Școli pentru un Viitor Verde.

Mai multe detalii găsiti pe www.recipet.ro .

Go to Top