window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Somajul ridicat – principala cauza de migratie a romilor – Invitatie de presa

Advertising4U.ro-Comunicate-de-presa-Info-evenimente-Media-NEWS8.3% este rata somajului pentru populatia generala a Uniunii Europene  in timp ce somajul in randul minoritatii rome este: Bulgaria- 58.7%, Romania- 48.6%, Italia- 37.3, Spania 36.4%.

85.6% dintre romii bulgari si 67.6% dintre romii romani imigrati in Italia au indicat gasirea unui loc de munca drept principalul motiv pentru migratie. Mai mult de jumatate dintre romii romani din Italia au motivat migratia si prin nivelul crescut al calitatii vietii din aceasta tara.

Aflati mai multe despre situatia romilor din Romania, Bulgaria, Italia si Spania in cadrul conferintei internationale Towards an EU inclusive labor framework insupport of Roma integration, care va avea loc miercuri, 11 iulie 2012, intre orele 09.00-16.00, la sala de conferinte Enescu a hotelului Ibis Gara de Nord, Calea Grivitei, nr. 143, Sector 1, Bucuresti.

In cadrul acestui eveniment va fi prezentat studiul comparativ „Romii din Romania, Bulgaria, Italia si Spania, intre incluziune sociala si migratie” realizat de Fundatia Soros Romania in colaborare cu Open Society Institute Bulgaria, Casa della Carita Italia si Fondacion Secretariado Gitano Spania.

Studiul abordeaza comparativ situatia romilor din cele patru tari mentionate, pe urmatoarele paliere: incluziune sociala, discriminare, integrare pe piata fortei de munca, conditii de locuire si migratie.

In cadrul acestei intalniri vom raspunde la intrebarile:

· Care sunt tendintele si intentiile de migratie ale populatiei rome din Romania si Bulgaria catre Italia si Spania?

· Cum se resimte fenomenul discriminarii in randul populatiei rome din cele patru tari analizate?

· Care sunt domeniile de activitate si gradul de ocupare ale acestei minoritati?

· Care este gradul de incluziune a romilor din Romania, Bulgaria, Italia si Spania pe piata europeana a muncii?

Conferinta este organizata in cadrul proiectului EU Inclusive. Transfer de date si competente privind integrarea pe piata muncii a romilor intre Romania, Bulgaria, Italia si Spania.

Obiectivul proiectului EU Inclusive este acela de a dezvolta practici de cooperare in domeniul incluziunii romilor, prin transferul transnational de date si experiente locale, pentru promovarea incluziunii acestui grup vulnerabil pe piata europeana a muncii din Romania, Spania, Italia si Bulgaria.

Va stam la dispozitie pentru informatii suplimentare si va multumim anticipat pentru confirmarea prezentei dumneavoastra la eveniment, prin e-mail la info@soros.ro sau telefonic la 021.212.11 01 (persoana de contact: Catalin Bercaru, expert comunicare).

Cu cele mai bune ganduri,

Catalin Bercaru

Expert Comunicare

Telefon: 021. 212. 11 01

E-mail: cbercaru@soros.ro

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top