window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Soprana Anda-Louise Bogza canta pe scena ONBCu ocazia celei mai importante aniversări muzicale ale acestui an – 200 de ani de la naşterea compozitorului Giuseppe Verdi, Opera Naţională Bucureşti (ONB) invită publicul, duminică, 26 mai, de la ora 19.00, la un  spectacol de excepţie, Nabucco de Giuseppe Verdi.

 „Cu această operă (Nabucco) se poate spune că a început cariera mea artistică”, spunea Verdi despre cea de-a treia sa creaţie pentru teatrul liric. Din 1842, când a avut loc prima reprezentaţie, şi până în prezent, superbul cor al robilor Va, pensiero a ajuns să fie considerat un adevărat imn al Italiei.

Invitata serii, Anda-Louise Bogza, marea câştigătoare a Concursului Internaţional de Canto de la Viena (1994), va interpreta rolul Abigaille, alături de artiştii ONB.

Aplaudată pe scene cunoscute din Europa, Asia şi Statele Unite ale Americii, soprana Anda-Louise Bogza, sa bucurat de mari succese cu rolul Aida din opera omonimă de G. Verdi, interpretat pe scene ca Staatsoper din Viena, Staatsoper şi Deutsche Oper din Berlin, Opera din Leipzig, New Israeli Opera din Tel Aviv etc.  Din repertoriul sopranei fac parte şi rolurile Donna Anna din Don Giovanni de W.A. Mozart, Elena din Mefistofele de A. Boito, Abigaille din Nabucco şi Leonora din Trubadurul de G. Verdi, Manon din Manon Lescaut de Giacomo Puccini.

Anda-Louise Bogza a colaborat cu dirijori ca Zubin Mehta, Maurizio Arena, Fabio Luisi, Günter Neuhold, Renato Palumbo, Marco Armiliato, Adam Fischer, C. Desderi şi cu regizori ca Franco Zeffirelli, Robert Carsen, Hugo de Ana, Nicholas Joel, Graham Vick, Johannes Schaaf, B. Corsetti, G. Friedrich, M. Pontiggia etc.

A studiat la Colegiul Naţional de Muzică George Enescu din Bucureşti şi Academia de Muzică din Praga (studii de pian, clavecin şi canto), iar debutul sopranei a avut loc în anul 1992 la Opera de Stat şi Teatrul Naţional din Praga.

Celebra soprană Maria Slătinaru Nistor, sărbatorită la Opera Naţională Bucureşti,  duminică, 26 mai

De asemenea, o altă invitată de marcă va bucura publicul bucureştean duminică seară, de la ora 18.30,  la Opera Naţională Bucureşti. Cu ocazia zilei de naştere a binecunoscutei soprane Maria Slătinaru Nistor, ONB, în semn de recunoştinţă pentru extraordinara sa carieră artistică, marchează evenimentul printr-o expoziţie, al cărei vernisaj va avea loc în Foaierul Mare al Operei Naţionale Bucureşti, în prezenţa sărbătoritei. În cadrul vernisajului, va lua cuvântul criticul muzical Grigore Constantinescu, iar expoziţia va putea fi vizitată pe parcursul următoarelor două săptămâni. Intrarea este liberă. 

Duminică, 26 mai, ora 19.00 – Sala Mare ONB

Nabucco de Giuseppe Verdi
Libretul de Temistocle Solera
Spectacol în limba italiană

                                            Dirijor – Răsvan Cernat

Regia – Hero Lupescu

Scenografia – George Doroşenco

Coregrafia – Doina Andronache

Maestru de cor – Stelian Olariu

Distribuţia:
Nabucco – Ştefan Ignat
Ismael – Cristian Mogoşan
Zaccaria – Sorin Drăniceanu
Abigaille – Anda-Louise Bogza (invitată specială)
Fenena – Oana Andra
Marele preot – Marius Boloş
Abdallo – Valentin Racoveanu
Anna – Dorina Cheşei

Cu participarea balerinilor:

Mădălina Slăteanu, Vicenţiu Popescu, Raul Oprea

Reprezentaţie dedicată Ambasadei Italiei la Bucureşti cu ocazia Festivalului Italian 2013

Go to Top