si Julieta
Spectacol de teatru si dans,
inspirat de piesa omonima semnata de Akis Dimou
Organizator Fundatia Culturala Greaca din Bucuresti

Ca urmare a propunerii de parteneriat lansate institutelor culturale straine din Rominia de catre Teatrul National BucureSti, Fundatia Culturala Greaca din Bucuresti organizeaza, in ziua de 15 noiembrie 2010 (ora 19.00), la Sala Atelier a Teatrului National din Bucuresti, spectacolul de teatru si dans si Julieta, inspirat de piesa omonima a scriitorului grec Akis Dimou. Participa trupa de dans Vertige, condusa de catre dna Amalia Strinopoulou, care semneaza, totodata, si scenografia acestei reprezentatii. Regia ii apartine dnei Afroditi Ioannidou, profesor de arta dramatica si reputata actrita a Teatrului de Stat al Greciei de Nord.

Akis Dimou s-a nascut la Amaliada. Si-a facut studiile universitare la Facultatea de Drept a Universitatii Aristotelis din Thessaloniki. A debutat in 1995, cu piesa de teatru si Julieta.

si Julieta
De foarte devreme, copilite fiind inca, am inceput sa-l visam pe Romeo. Il invesmintam in culori care se schimba cu timpul. Culori calde sau intense, culori romantice sau realiste, rationale sau absurde, culori ale pasiunii Si asteptam.
Il asteptam pe Unicul, singurul barb