si Julieta
Spectacol de teatru si dans,
inspirat de piesa omonima semnata de Akis Dimou
Organizator Fundatia Culturala Greaca din Bucuresti

Ca urmare a propunerii de parteneriat lansate institutelor culturale straine din Rominia de catre Teatrul National BucureSti, Fundatia Culturala Greaca din Bucuresti organizeaza, in ziua de 15 noiembrie 2010 (ora 19.00), la Sala Atelier a Teatrului National din Bucuresti, spectacolul de teatru si dans si Julieta, inspirat de piesa omonima a scriitorului grec Akis Dimou. Participa trupa de dans Vertige, condusa de catre dna Amalia Strinopoulou, care semneaza, totodata, si scenografia acestei reprezentatii. Regia ii apartine dnei Afroditi Ioannidou, profesor de arta dramatica si reputata actrita a Teatrului de Stat al Greciei de Nord.

Akis Dimou s-a nascut la Amaliada. Si-a facut studiile universitare la Facultatea de Drept a Universitatii Aristotelis din Thessaloniki. A debutat in 1995, cu piesa de teatru si Julieta.

si Julieta
De foarte devreme, copilite fiind inca, am inceput sa-l visam pe Romeo. Il invesmintam in culori care se schimba cu timpul. Culori calde sau intense, culori romantice sau realiste, rationale sau absurde, culori ale pasiunii Si asteptam.
Il asteptam pe Unicul, singurul barbat al carui farmec, odata intilnit, ne va face sa strigam: Daca nu acesta este alesul meu, atunci cine mai poate fi?.
Julieta noastra, asa cum o sugereaza si textul lui Akis Dimou, si-a trait visul pasiunii sale intr-o casnicie, in care insasi aceasta pasiune, asemenea unei rozatoare perfide, a facut-o sa se iroseasca si sa se destrame.
Ajunsa deja la maturitate, virsta la care aducerile-aminte nu mai ranesc cu aceeasi intensitate, dupa ce a incercat zadarnic sa traiasca ceva nou, Julieta reinvie amintiri si isi pune intrebari despre corectitudine, greseala, vis, realitate, despre iubire si pasiune, despre ratiune si alegere, despre timp, viata si moarte.

Amalia Strinopoulou
S-a nascut la Grevena. Traieste si isi desfasoara activitatea profesionala in Thessaloniki si Bucuresti.
A studiat filologia engleza la Universitatea Aristotelis din Thessaloniki, si dansul, in America.
Este dansator solist, profesor de dans si scenograf.
A infiintat trupele de dans Horokyttaro si Vertige.
Impreuna cu Afroditi Ioannidou, a intemeiat trupa de actorie Methexi.

Afroditi Ioannidou
S-a nascut, traieste si isi desfasoara activitatea profesionala la Thessaloniki.
A studiat teatrul si muzica clasica.
Este actor, regizor si profesor de actorie.
A lucrat ca actrita, timp de treizeci si doi de ani neintrerupti, la Teatrul de Stat al Greciei de Nord si, in continuare, a colaborat cu trupe de teatru din Thessaloniki.
A regizat peste douazeci de spectacole.
In ultimii douazeci de ani, preda arta dramatica, la toate nivelurile de invatamint.
Impreuna cu Amalia Strinopoulou, a intemeiat trupa de actorie Methexi.

Afroditi Tzovani
Actor la Teatrul de Stat al Greciei de Nord, timp de douazeci de ani, si la Teatrul Liber, timp de cincisprezece ani, a jucat in piese de Euripide, Aristofan, Plaut, Shakespeare, Mollire, Pirandello, Xenopoulos, Psathas, Anagnostakis etc.
A luat parte la numeroase productii cinematografice si radiofonice dupa lucrari de Kanellopoulos, Koundouros, Alexakis s.a.

Coregrafie, aranjament muzical: Amalia Strinopoulou
Regia, imagine: Afroditi Ioannidou

Participa:
Afroditi Tzovani
Ioana Macarie. Dansator si coregraf independent . Spectacole la Teatrul Masca: Una historia de Tango si Iunia (in lucru, regie si coregrafie).
Lelia Marcu. Nascuta in 1981, la Ploiesti. Absolventa a Liceului de Coregrafie Floria Capsali, membra a Companiei PASSE-PARTOUT (Dan Puric). Spectacole:Chicago, Oui Ba Da, Noi, Don Quijote, Royal Fashion.
Fineta Grigorescu. Nascuta in 1979, la Dr. Tr. Severin. Licentiata in Arta actorului, masterand la Arta interpretarii caracterelor dramatice. Spectacole:Cintareata cheala, Unchiul Vanea, Vrajitoarele din Salem, Pelicanul, Stele pe cerul diminetii, Priveste inapoi cu minie. Colaborari: Amalia Strinopoulou, Konstantin Mihos, Herman Diephuis. Workshops: Dan Puric, David Esrig, Richard Schechner.
Virginia Negru. S-a nascut in Republica Moldova. Studenta la Facultatea de Coregrafie Gheorghe Cristea. A participat la workshopuri si dance projects cu Sybrig Dokter si Benno Voohram, Scott Wells, Katrina Eriksson, Catrina Choate, Konstantinos Mihos si Amalia Strinopoulou.
Gina-Alina Patilea. S-a nascut in 1982, la Tecuci. A absolvit Facultatea de Arte, Sectia Actorie. Spectacole: Rinocerii (regia Catalina Buzoianu), Lectia (regia Anca Maria Colteanu). A mai participat in spectacolele: Spune adevarul puterii, Mincam impreuna, Asediatii liberi, Don Juan se intoarce de la razboi, Folclorik.
Simona Mandache. A absolvit Liceul de Coregrafie Floria Capsali. Studiile universitare le-a facut la Sectia de Coregrafie (UNATC). Este in ultimul an de master, Sectia Coregrafie. A colaborat cu Catedra UNESCO si cu alte teatre din Bucuresti.
Florin Munteanu. Are 22 de ani. S-a nascut la Bucuresti si este student in anul al III-lea, la UNATC, Sectia de Coregrafie. De la 11 ani face dansuri sportive si a luat parte la numeroase spectacole.

Bd. Pache Protopopescu, Nr. 6
CP 021403, Sector 2, BucureSti, Romnia
Tel.: 004-021-310 4990
Fax: 004-021-310 4888
E-mail: info@hfc-bucharest.com
web: www.hfc-bucharest.com
info@hfc-bucharest.com
http://www.hfc-bucharest.com

Go to Top