Spectacole de pe scena celor mai importante teatre lirice din lume, difuzate la Opera Nationala Bucuresti

Acasa/arta / cultura / entertainment, COMUNICATE DE PRESA, monden / lifestyle/Spectacole de pe scena celor mai importante teatre lirice din lume, difuzate la Opera Nationala Bucuresti

Opera Nationala Bucuresti a initiat la finalul lunii septembrie un program de transmisiuni in direct (prin satelit, in conditii High Definition) ale unor montari de succes apartinand celor mai importante teatre lirice din lume. Prima transmisiune (28 septembrie) a insemnat difuzarea spectacolului „Faust” de la Royal Opera House (Covent Garden) cu Angela Gheorghiu, cea de-a doua a prilejuit intalnirea publicului cu acelasi titlu liric, dar in montarea Operei Nationale din Paris (10 octombrie), iar cea de-a treia transmisiune a permis spectatorilor romani sa devina martor al unui eveniment extraordinar in lumea artistica internationala: gala de redeschidere a Teatrului Mare din Moscova – Bolsoi (28 octombrie), spectacol la care a participat si soprana Angela Gheorghiu.

Publicul meloman are in acest fel posibilitatea unica de a admira pe cativa dintre cei mai valorosi artisti ai lumii. Seria transmisiunilor in direct care vor fi organizate la Opera Nationala Bucuresti pe parcursul stagiunii 2011-2012 va continua cu spectacole realizate pe scenele catorva dintre cele  mai importante teatre lirice din lume:

7 decembrie 2011 Don Giovanni Mozart Scala (Milano)
15 decembrie 2011 Frumoasa din Padurea Adormita Ceaikovski Royal Opera House (Covent Garden)
27 decembrie 2011 Linda di Chamounix Donizetti Gran Teatre del Liceu (Barcelona)
11 martie 2012 Corsarul Adolphe Adam Teatrul Bolsoi (Moscova)
13 martie 2012 La Bohème Puccini Gran Teatre del Liceu (Barcelona)
22 martie 2012 Romeo si Julieta Prokofiev Royal Opera House (Covent Garden)
17 aprilie 2012 Rigoletto Verdi Royal Opera House (Covent Garden)
16 mai 2012 La Fille mal gardée Royal Opera House (Covent Garden)
10 mai 2012 Cyrano de Bergerac Alfano Teatro Real (Madrid)

Pe langa transmisiunile live, vor fi difuzate in sala mare a ONB si doua inregistrari ale unor productii extraordinare realizate de Royal Opera House (Covent Garden), ambele spectacole bucurandu-se de participarea sopranei Angela Gheorghiu care interpreteaza rolul principal: „Tosca” – 28 noiembrie si „Adriana Lecouvreur” – 23 ianuarie 2012. Evenimentul din 28 noiembrie va avea loc in prezenta extraordinara a sopranei Angela Gheorghiu, care va sosi la Bucuresti special pentru ocazia mentionata.

Pretul biletului pentru aceste transmisiuni este de 45 ron. Biletele se vor putea achizitiona in curand la Casa de bilete a ONB, de luni pana duminica, intre orele 9.00 – 13.00 si 15.00 – 19.00 sau online, pe site-ul oficial al institutiei: www.operanb.ro.

Transmisiunile sunt realizate cu sprijinul Asociatiei „Friends of Opera”.

Go to Top