window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Sportivii de exceptie ai Romaniei s-au antrenat pe santier alaturi de persoanele cu dizabilitati!

Marii sportivi ai Romaniei au lucrat luni, 7 iunie, pe santierul din Clinceni, judetul Ilfov, la constructia unei locuinte protejate pentru tineri cu dizabilitati intelectuale sau motorii in cadrul proiectului Implinim sperante!, derulat de Fundatia Vodafone Romania, Habitat for Humanity si Fundatia Motivation Romania.

S-au antrenat in munca de santier, alaturi de cei opt beneficiari ai proiectului, sportivii Doina Melinte, campioana olimpica la atletism si Presedinte al Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret, Violeta Beclea-Szekely, atleta laureata cu argint la Sydney 2000, Valeria Racila (Van Groningen), canotoare din Romania laureata cu aur la Jocurile Olimpice, Cristian Gatu, preSedintele Federatiei Romane de Handbal din 1996, scrimera Laura Badea, medaliata cu aur la Jocurile Olimpice, campiona mondiala la gimnastica Monica Rosu, Otilia Badescu, campioana europeana la tenis de masa, medaliata cu bronz la campionatele mondiale, Ionela Trlea, atleta laureata cu argint la Atena 2004, si Doina Ignat, canotoare cvadrupla laureata cu aur.

Ne-au fost alaturi si voluntarii Vodafone, care ajuta zi de zi, intre 31 mai si 11 iunie, la ridicarea casei proiectata special pentru cei opt tineri cu dizabilitati intelectuale sau locomotorii.

Trei dintre beneficiari, Mihaela, Nicoleta si Edi, sunt medaliati ai competitiilor Special Olympics nationale Si internationale, iar prezenta sportivilor pe santier a fost pentru ei implinirea inca unui vis.

Este un lucru frumos ce facem aici, iar mie imi place sa fac lucruri frumoase. Am mai participat la constructia de locuinte si in 2007, la Radauti, la proiectul Euro2007HabitatBuild, a declarat Cristian Gatu.

Si sportivele s-au aratat incantate pentru ca au putut contribui la constructia locuintei protejate pentru cei opt tineri. Ne bucuram ca putem fi voluntari pentru acesti tineri, care sunt adevaratii performeri, a spus Doina Melinte. La rndul sau, Monica Rosu s-a declarat fericita ca a fost pe santier. Este mai usor aici, la construirea de case, dect la gimnastic, pentru c nu trebuie s m dau peste cap ca s fac un lucru bine”, a spus gimnasta.

Stelian Matreata este unul dintre beneficiarii cu dizabilitati locomotorii care vor locui in casa construita cu ajutorul voluntarilor Vodafone si al sportivilor. Am venit la Motivation Romania in 1999, iar in 2003 m-am apucat de baschet. Timp de un an si jumatate faceam naveta cu trenul, autobuzul, in carje, intre Dambovita si Bucuresti, pentru a ma antrena de trei ori pe saptamana. In 2004 am inceput s fac tenis de camp. Timp de trei ani faceam cinci antrenamente pe saptamana a cate patru ore fiecare si astfel am reusit s joc o finala in Ungaria. Din pacate, acum un an am fcut un infarct miocardic si nu mai pot face sport de performanta, ci doar de intretinere”, a spus Stelian, care de la 15 ani este nevoit sa foloseasca scaunul rulant.

i.tudor@motivation.ro
info@motivation.ro

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top