window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Stagiul de practica la Alter Ego Solutions, primul pas pentru o cariera in domeniul consultantei

Gasirea unui loc de practica intr-o firma caracterizata prin profesionalism si experienta in domeniu reprezinta inceputul ideal pentru cariera oricarui student sau proaspat absolvent, mai ales in conditiile economice actuale, in care firmele nu mai fac atat de multe angajari ca in anii anteriori, iar potentialilor angajati le solicita experienta. Din ce in ce mai multe firme adopta aceasta varianta, considerand chiar avantajoasa lipsa de experienta a tinerilor pe care ii pot forma potrivit valorilor si obiectivelor proprii.

Domeniul consultantei a devenit in ultima perioada deosebit de atractiv pentru tineri, iar derularea unui stagiu de practica intr-o firma de profil reprezinta o oportunitate de a acumula experienta si informatii valoroase pentru initierea unei cariere ca si consultant, precum si de a aplica cunostintele dobandite pe perioada facultatii.

Firma Alter Ego Solutions, avand ca atu experienta de peste 10 ani in domeniul consultantei in obtinerea finantarilor nerambursabile si consultantei in domeniul afacerilor, reprezinta un loc potrivit pentru derularea stagiului de practica pentru un student/proaspat absolvent al unei facultati cu profil economic. Principalul beneficiu dobandit in cadrul stagiului de practica, desfasurat in cadrul firmei este accesul la o gama larga de informatii si proiecte care presupun insusirea, atat a cunostintelor economice cu care practicantul este deja familiarizat din timpului anilor de studiu, cat si a unor cunostinte din domenii conexe precum domeniul juridic si tehnic. Aceasta diversitate a informatiilor reprezinta un element cheie in dezvoltarea profesionala a practicantilor, contribuind la formarea lor ca viitori profesionisti activi in mediul de business romanesc si deschizandu-le noi orizonturi profesionale.

Pe parcursul stagiului de practica in cadrul firmei Alter Ego Solutions, studentii se obisnuiesc cu mediul de lucru, invata sa-si asume responsabilitatea pentru sarcinile pe care le primesc si capata mai multa incredere in fortele proprii, pe masura ce obtin rezultate, iar efortul depus le este apreciat.

Un alt aspect care merita mentionat in acest context este echipa in care practicantul isi desfasoara stagiul de practica in cadrul firmei Alter Ego Solutions. Una dintre principalele abilitati care ghideaza activitatea specialistilor din cadrul firmei este munca in echipa, iar practicantii nu se vor abate de la acest principiu. Interactiunea cu profesionisti in domeniu si lucrul in cadrul unei echipe competitive reprezinta, pentru un tanar, oportunitatea de a capata experienta si de observa modul de lucru si de desfasurare a activitatii in interiorul unei companii de succes.

Majoritatea practicantilor se lovesc, pe parcursul stagiilor de practica efectuate la diverse firme, de lipsa de timp sau de bunavointa a persoanelor care se ocupa de activitatea lor in cadrul firmei. Acest fapt reprezinta un impediment major in calea descoperirii adevaratului potential al practicantului. In cadrul firmei Alter Ego Solutions, activitatile practicantilor sunt atent monitorizate de specialistii care ii indruma si incearca sa le clarifice nelamuririle, astfel incat acestia sa acumuleze cat mai multe informatii si cunostinte.

Pentru obtinerea unui loc de practica in cadrul Alter Ego Solutions, studentii trebuie sa completeze un formular on-line, sa incarce o scrisoare de intentie si o recomandare din partea profesorului de specialitate.

Practicantii care dovedesc ca sunt motivati si ca au calitatile necesare pentru profesia de consultant vor avea posibilitatea de a continua colaborarea cu firma Alter Ego Solutions, in urma stagiului de practica realizandu-se o selectie a tinerilor performanti din randul practicantilor in vederea angajarii in regim permanent.

In concluzie, stagiul de practica reprezinta o activitate din care ambele parti implicate au de castigat: practicantii castiga experienta si eventual un loc de munca la sfarsitul perioadei, iar firma organizatoare a practicii are posibilitatea de a atrage tineri valorosi pe care ii poate forma, indruma si ulterior angaja.

Camelia Enache

Strategic Policy and Image Adviser

VP Holding

mob: 004 0758.054.294

tel: 004 021.315.03.97 / fax: 004 021.315.03.98

email: camelia.enache@vp-holding.ro

www.vp-holding.ro

Bd. Iuliu Maniu nr. 7, Bucuresti

2014-04-20T16:21:47+03:0014 octombrie 2011|Categories: COMUNICATE DE PRESA, resurse umane|Tags: , , , , |
Go to Top