Ateneul Român - interior

Pentru recitalul din 28 februarie, Stagiunea de marți seara are un invitat georgian, pianistul Vato Jordania, student la Viena, elev al lui Oleg Maisenberg şi câştigătorul concursului Bösendorfer de acum câţiva ani, care vine cu un program Beethoven, Schubert şi Liszt.

Stagiunea de marţi seara
Marți, 28 Februarie 2017, 19:00 – 21:00, Sala mică

Recital de pian
Vato Jordania

Program:

 • Ludwig van Beethoven
  11 Bagatele, op. 119
  Sonata în re minor, op. 31, nr. 2
 • Franz Schubert
  4 Ländlere, D. 935
 • Franz Liszt
  Rapsodia spaniolă
 • Serghei Prokofiev
  Sonata nr. 2, în re minor, op. 14

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.
Program: Luni – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75

Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

Vato Jordania s-a născutîn 1986 la Tbilisi, în Georgia și a început studiul pianului la vârsta de 5 ani. La 8 ani debutează cu orchestra din orașul său natal. Din 2005 este student la Conservatorul de stat din Tbilisi la clasa prof. Tengiz Amirejibi, iar în 2007 câștigă premiul I la Concursul Național de Interpretare Muzicală și în 2009, PremiulIII la Concursul International de Pian, două competiții din Tbilisi. În tot timpul studiului a primit bursă de stat din partea președintelui Georgiei și de la Elisabeth Leonskaja care l-a și ajutat să-și continue studiile la Viena. În octombrie2011 devine student la Universitatea de Muzicăși Arte Dramatice din Viena, la clasa prof. Oleg Maisenberg și, în noiembrie, câștigă deja Premiul I la Concursul Bösendorfer și un pian oferit de aceeași firmă. Vato este, de asemenea, laureat al Concursului Internațional Beethoven de la Viena. Pe toată durata studiului, este bursier al fundației Alban Berg și în anul 2015 obține diploma de absolvent cu distincția ”magna cum laude”.

Vato Jordania susține din 2012 recitaluri solo și de muzică de cameră alături de membri ai Filarmonicii din Viena în Musikverein, în sala vechii primării din Viena, în salonul Bösendorfer, în casa lui Mozart din Viena, în MuTH (sala corului de copii din Viena) și ca invitat special la sărbătorirea celor 100 de ani de activitate a firmei Bösendorfer în hotelul Imperial. Concerte cu orchestra a susținut în Viena, Perchtoldsdorf, Graz etc. și a cântat și în cadrul festivalului ”Klavier Frühling” (primăvara pianelor) din Deutschlandsberg.

În 2014 debutează pe scena din Konzerthaus din Viena în cadrul ciclului ”Muzică și poezie”, iar în 2015 cântă pentru prima oară în Musikverein.