Ateneul Român - interior

Un recital de lieduri care alătură în program lucrări de Liszt, Debussy și Richard Strauss este o excelentă carte de vizită pentru un cântăreț ambițios și rafinat. Benjamin von Reiche s-a născut la New York, iar ulterior a trăit in Germania, Franța și Statele Unite ale Americii. Încă de la o vârstă fragedă a început să studieze pianul, apoi să cânte în diverse coruri. Primele lecții de canto le-a primit de la Mark Gruett la Opera Germana din Berlin. A studiat canto și dirijat orchestra la Conservatorul Oberlin din Ohio

În prezent, cântărețul își continuă studiile de canto cu Beatrice Niehoff la Universität der Künste Berlin.
După absolvirea studiilor în Statele Unite, Benjamin von Reiche a lucrat în Germania la mai multe companii de operă, printre ele numărându-se Kammeroper Frankfurt, Festivalul de Opera Bad Hersfeld, Festivalul Opernale, Landesbühnen Sachsen și Radebeulsi Gerhart-Hauptmann-Theater în Görlitz. Tenorul a concertat în Germania, Franța, Polonia, Samoa, Statele Unite și Canada.

La Festivalul de Muzica Schleswig-Holstein din 2007, tenorul Benjamin von Reiche a lucrat cu personalități consacrate ale vieții musicale internaționale, precum Christopher Hogwood și Bobby McFerrin. În anul 2012, cântărețul a fost laureat al Societății Internaționale Richard Wagner.

Printre cele mai remarcabile reușite amintim întreaga creație pentru voce înaltă de Henri Duparc pe care a prezentat-o, în colaborare cu pianist Edit-Maria Fazakas, în cadrul unui concert la Berlin, în anul 2014.

Tenorul Benjamin von Reiche și pianista Edit-Maria Fazakas sunt pentru prima oară invitați în Stagiunea de marți seara

Stagiunea de marţi seara
Marți, 27 februarie, ora 19:00
Sala mică a Ateneului Român

Benjamin Von Reiche – tenor
Edit Fazakas – pian

Program:

 • Franz Liszt
  Trei sonete de Petrarca
 • Claude Debussy
  Nuit d’étoiles , Mandoline
  Trois mélodies:La belle au bois dormant , Voici que le printemps , Paysage sentimental
 • Richard Strauss
  Ultimele patru lieduri

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.
Program:Marti – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

Dupa studii la Conservatorul din București la clasele prof. univ. dr Dana Borșan si prof. univ. dr Vlad Dimulescu, pianista Edit-Maria Fazakas (Lenghel) a absolvit prestigiosul Oberlin College Conservatory, unde a fost studenta lui Peter Takacs. La Oberlin i-a fost decernat Dean’s Talent Award. Ulterior a terminat un Master la Conservatorul din Boston, ca studentă a lui Michael Lewin și a urmat studii doctorale la Universitatea din Boston, la clasa aceluiași pianist. În Boston a fost beneficiara bursei Lewitus Scholar Award și a devenit membră prin invitatie a Pi Kappa Lambda International Honors Society. De asemenea, deține o diplomă de licență în drept (LLB), cu merit, de la University of Glasgow School of Law.

Edit-Maria Fazakas a concertat în toată Europa, o mare parte din S.U.A., cât și în Israel, Japonia și Peru. S-a remarcat în competiții precum Rislov Foundation Award (Michigan, S.U.A.), Three Arts Piano Competition (Ohio, S.U.A.), Oberlin Conservatory Mozart Concerto Competition si New York Concert Artists International Competition (finalista). Aparițiile alături de ansabluri simfonice includ Concertul Nr. 1 de Ceaikowski alături de Orchestra Oberlin, Rapsodia pe o temă de Paganini cu Orchestra Simfonică a Conservatorului din Boston și Concertul Nr. 3 de Rachmaninov cu Orchestra Simfonică Newton și Orchestra Simfonică a Universității din Boston.