Ateneul Român - interior

Cornelius Zirbo este bursier al Casei Regale, în cadrul proiectului „Tinere Talente” al Fundației “Principesa Margareta a Romaniei”. În urma câștigării locului I la Concursul StreichWerk de la Berlin, Cornelius este deținătorul unui violoncel STREICHWERK Domenico Montagnana. Stagiunea de marți seara vă oferă ocazia de a vă întâlni cu unul dintre cei mai tineri și mai talentați instrumentiști români, afirmat deja pe plan internațional.

Stagiunea de marţi seara
Marți, 7 martie 2017, 19:00 – 21:00, Sala mică – Ateneul Roman

Cornelius Zirbo – violoncel
Dana Bădoi
– pian

Program:

 • Niccolò Paganini
  Fantezia Moise (Variațiuni pe o singura coarda pe o temă de Rossini)
 • Ludwig van Beethoven
  Sonata nr. 4, în do major, pentru pian şi violoncel, op. 102
 • Bohuslav Martinů
  Variațiuni pe o temă de Rossini
 • Serghei Rahmaninov
  Vocaliză, op. 34
 • Astor Piazzolla
  Le Grand Tango

Coproducător: Radio România Muzical

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.
Program: Marti – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

Cornelius Zirbo s-a născut în Cluj-Napoca, unde a început studiul violoncelului la Școala Gimnazială de Muzică „Augustin Bena”. Ulterior și-a continuat studiile la Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță”, în orașul său natal, iar in prezent studiază la Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti”, București la clasa prof. Octavian Lup.
Cornelius Zirbo a beneficiat de îndrumarea a numeroși violonceliști de talie internaționala precum : Gautier Capuçon, Frans Helmerson, Götz Teutsch, Emeric Kostyák, Răzvan Suma, Marin Cazacu, Jan-Erik Gustafsson, Maximillian Hornung, Jacob Shaw, Wendy Warner, Romain Garioud și Denis Severin. Tânărul muzician este unul dintre cei șase violonceliști selectați pentru cel de-al 3-lea sezon al Clasei de Excelenta de Violoncel a lui Gautier Capuçon, desfasurată la Fundația “Louis Vuitton – Paris”, Franța. Fiind bursier SoNoRo, a participat la masterclass-urile SoNoRo – Interferențe (Bad-Endorf, Germania în 2014 și la Portul Cultural Cetate în 2016). În iulie 2016 a fost selectat ca participant activ la masterclass-ul lui Frans Helmerson în Montepulciano, Italia. În septembrie 2016 a participat la masterclass-urile de violoncel din cadrul Academiei Kronberg, Germania. A concertat în mai multe orase din Cehia în cadrul „South Bohemian Festival 2016”. Este laureat a numeroase concursuri în țară și în străinatate precum: Concursul Internațional StreichWerk (Germania), Concursul Internațional de Violoncel „Antonio Janigro” (Croația), Concursul Internațional „Concertino Praga” (Cehia), Concursul Internațional „Young Virtuosos” (Bulgaria). Concursul Național „Mihail Jora” (Bucuresti) și Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală. A concertat in postura de solist cu orchestre precum : Prague Radio Symphony Orchestra, Filarmonica de Stat „Transilvania” , Filarmonica de Stat „Moldova”, Camerata Regala, Orchestra Naționala de Tineret a Fundației “Principesa Margareta a Romaniei “ și Orchestra Naționala „Junior”.