Junior Achievement Romania si BCR au premiat castigatorii finalei nationale START! Business oferindu-le acces la finantare, participare la scoli de vara si calificarea la finala Europe Enterprise Challenge 2011 care va avea loc la Madrid. La editia din acest an toate companiile pilot castigatoare sunt active in domeniul tehnologiei sau utilizeaza instrumente IT&C pentru furnizarea unor servicii.

Finala a reunit 14 echipe formate din tineri care au lansat produse si servicii reale in program, oferindu-le potentialilor clienti pentru pilotare sau chiar profit. Fiecare echipa a avut la dispozitie o scurta prezentare si standul din cadrul Targului Absolventilor pentru a convinge juriul ca au potential de crestere si calitatea necesara satisfacerii clientilor.

Premiul Investitia Anului, o bursa de 3000 EUR oferita de BCR pentru sprijinirea lansarii afacerii, a fost castigat de Aviziero, o echipa de studenti ai Academiei de Studii Economice din Bucuresti, care ofera asociatiilor de locatari o aplicatie de administrare a situatiei cheltuielilor. Platforma, disponibila pe www.aviziero.ro, a fost deja pilotata de cateva asociatii de locatari din Bucuresti si lansata pe piata in luna martie dupa ce administratorii implicati in test s-au declarat incantati de aplicatie.

De cand am castigat premiul am o dilema. Ce se va dovedi mai important pentru Aviziero: seed grantul care va da startul dezvoltarii sau experienta participarii si valoarea adaugata de colaborarea cu consultantii voluntari? Indiferent daca voi primi sau nu raspuns, Aviziero a facut doi pasi uriasi prin participarea la START! Business, spune Bogdan Ioan, presedintele echipei.

Spre solutii online s-a orientat si Eventriffic, o echipa de studenti de la Universitatea Politehnica din Bucuresti. Pentru aplicatia lor, care centralizeaza opinii emise prin intermediul retelelor sociale de participanti la