window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

START! Business: tinerii antreprenorii romani pariaza pe tehnologie

Junior Achievement Romania si BCR au premiat castigatorii finalei nationale START! Business oferindu-le acces la finantare, participare la scoli de vara si calificarea la finala Europe Enterprise Challenge 2011 care va avea loc la Madrid. La editia din acest an toate companiile pilot castigatoare sunt active in domeniul tehnologiei sau utilizeaza instrumente IT&C pentru furnizarea unor servicii.

Finala a reunit 14 echipe formate din tineri care au lansat produse si servicii reale in program, oferindu-le potentialilor clienti pentru pilotare sau chiar profit. Fiecare echipa a avut la dispozitie o scurta prezentare si standul din cadrul Targului Absolventilor pentru a convinge juriul ca au potential de crestere si calitatea necesara satisfacerii clientilor.

Premiul Investitia Anului, o bursa de 3000 EUR oferita de BCR pentru sprijinirea lansarii afacerii, a fost castigat de Aviziero, o echipa de studenti ai Academiei de Studii Economice din Bucuresti, care ofera asociatiilor de locatari o aplicatie de administrare a situatiei cheltuielilor. Platforma, disponibila pe www.aviziero.ro, a fost deja pilotata de cateva asociatii de locatari din Bucuresti si lansata pe piata in luna martie dupa ce administratorii implicati in test s-au declarat incantati de aplicatie.

De cand am castigat premiul am o dilema. Ce se va dovedi mai important pentru Aviziero: seed grantul care va da startul dezvoltarii sau experienta participarii si valoarea adaugata de colaborarea cu consultantii voluntari? Indiferent daca voi primi sau nu raspuns, Aviziero a facut doi pasi uriasi prin participarea la START! Business, spune Bogdan Ioan, presedintele echipei.

Spre solutii online s-a orientat si Eventriffic, o echipa de studenti de la Universitatea Politehnica din Bucuresti. Pentru aplicatia lor, care centralizeaza opinii emise prin intermediul retelelor sociale de participanti la evenimente pentru a oferi feedback organizatorilor, echipa a castigat calificarea in Europe Enterprise Challenge si o bursa de participare la intalnirea cu celelalte echipe din finala cupei europene de antreprenoriat de la Madrid, 5 7 iulie 2011.

Pentru echipa Eventriffic, participarea la START! Business a fost o provocare si o incercare de validare a ideii de afacere. A fost mult de munca insa echipa crede in idee si sprijinul din partea consultantilor BCR a fost de real folos. Stim ca greul abia acum incepe si speram sa ne prezentam la fel de onorabil si la finala de la Madrid. Felicitari celorlalte echipe si mult succes in continuarea afacerii incepute! declara Stefan Necula – echipa Eventriffic.

De asemenea, juriul a acordat 2 premii speciale pentru Antreprenoriat in IT echipelor Olyv (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca) pentru Doctorul Mobil, o aplicatie GPS care ofera informatii despre cele mai curate trasee pentru persoanele alergice, respectiv Pro Design Innovations (Academia de Studii Economice) pentru masa multitouch, un echipament interactiv de prezentare. Cele 2 echipe vor beneficia de locuri la scolile de vara ale Agentiei Nationale pentru Sport si Tineret.

Cele 14 echipe selectate pentru finala nationala au fost sustinute lala intalnirea cu juriul de consultantii voluntari din BCR, care au asistat echipele cu informatii, solutii si incurajare pe toata perioada concursului.

In timp ce urmaream prezentarile finalistilor mi-a fost foarte clar ca viitorul antreprenoriatul romanesc este pe maini foarte bune! Ma bucur ca am putut fi langa ei, prin intermediul voluntarilor BCR, si sunt convins ca toti colegii mei care au fost implicati in proiectul START! Business au inteles misiunea importanta pe care o avem in sprijnirea afacerilor mici si mijlocii, a declarat Wolfgang Schoiswohl, Vicepresedinte Executiv Corporate Banking BCR.

41 de echipe din 14 universitati s-au inscris in editia 2010 2011 a programului START! Business, care ofera studentilor de orice profil experienta unica de a dezvolta si pilota un produs sau serviciu in cadrul unei mini-companii cu clienti si operatiuni reale pentru a dezvolta increderea si spiritul necesare reusitei ca antreprenori.

Nota pentru editori
Banca Comerciala Romana (BCR), membra a Erste Group, este cel mai important grup financiar din Romania, incluzand societatile de profil de pe piata leasingului, managementului activelor, pensiilor private si a bancilor de locuinte. BCR este banca Nr.1 in Romania dupa valoarea activelor (peste 16 mld EUR), banca Nr.1 dupa numarul de clienti si banca Nr.1 pe segmentele de economisire si creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din Romania, dupa gradul de incredere al clientilor si dupa numarul celor pentru care BCR este principala institutie cu care fac banking.

BCR ofera gama completa de produse si servicii financiare prin intermediul unei retele de 48 de centre de afaceri dedicate companiilor si 668 de unitati retail localizate in majoritatea oraselor din intreaga tara cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din Romania pe piata cardurilor si a tranzactiilor bancare, clientii BCR avand la dispozitie cea mai mare retea nationala de ATM peste 2.000 de bancomate si POS peste 18.000 de terminale pentru plata cu cardul la comercianti, precum si servicii complete de Internet banking, phone-banking si e-commerce. Implicarea in comunitate este unul dintre pilonii modelului de business al BCR. Banca dezvolta si sustine proiecte de impact care contribuie in mod direct la o evolutie sustenabila a comunitatii, in domeniile: Educatie (in special cea financiara), Antreprenoriat si Social.

Junior Achievement Romania, organizatie non-profit a fost fondata in anul 1993 si este parte a Junior Achievement Worldwide, USA si Junior Achievement-Young Enterprise, Europe. JA este cea mai mare si cea mai dinamica organizatie internationala de educatie economica si antreprenoriala. In Romania, programele JA de tip „learning by doing” sunt urmate anual de peste 284 000 de elevi din 2 400 de insititutii de invatamant si se desfasoara local in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, institutiile de invatamant si comunitatea de afaceri. Pentru detalii accesati www.jaromania.org

Junior Achievement Romania
Lucian Gramescu,
Manager Operatiuni
Tel: +40 726 734 271
E-mail: lucian.gramescu@jaromania.org

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top