window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Start EUROPAfest 2011 ! 18 ani de excelenta – jazz, blues, pop şi clasic / Bucuresti / 07 – 13 mai 2011

EUROPAfest 2011 !  18 ani de excelenta - jazz, blues, pop şi clasicCOMUNICAT DE PRESA

Start EUROPAfest 2011 !

18 ani de excelenta – jazz, blues, pop si clasic

Intre 7 si 13 mai fa-ti loc In agenda pentru EUROPAfest, singurul festival din Europa care reuneste jazz, blues, pop si muzica clasica. Locatii precum sala ArCuB, Club Tribute, Club Loft, Centrul Cultural Ungar vor rasuna In acordurile a peste 300 muzicieni din 45 tari – concerte, concursuri, workshop-uri, jam sessions si evenimente neconventinale.

Cu 18 ani de existenta In România, EUROPAfest se caracterizeaza prin bun gust si profesionalism. Editia 2011 debuteaza pe 7 mai printr-un concert dedicat Zilei Europei, realizat In parteneriat cu Reprezentanta Comisiei Europene In România. Festivalul de anul acesta se deschide cu imnul oficial al Uniunii Europene pe ritmuri jazz, o reinterpretare eleganta si proaspata a celebrei “Oda Bucuriei” de L.v. Beethoven. Aranjamentul creat special pentru aceasta ocazie Imbraca binecunoscuta tema In armonii de ethnic-jazz, subliniind diversitatea culturala a Europei, sarbatorita In cadrul festivalului. Artistii de pe Intreg continentul, vor transforma Imnul Intr-o veritabila calatorie sonora, aducând un tribut propriei culturi.

In urmatoarele zile scenele Capitalei vor fi animate de concerte precum The Merry Poppins / Austria, Atmasfera / Polonia-Ucraina, Ari Borger Quartet / Brazilia-SUA, Art Voices / Armenia, dar si alti artisti, care aduc publicului larg o parte din deliciile muzicale ale lumii – jazz, blues sau pop cu influente balcanice, de reggae, etno-rock, cabaret sau soul.

De asemenea, spectatorii vor avea ocazia sa simta emotia celor doua mari competitii internationale.

Bucharest International Jazz Competition, cotat ca unul dintre primele 3 concursuri de jazz ale Europei, reuneste 18 trupe si vocalisti din 21 de tari. Timp de o saptamâna, publicul se va delecta cu momente interpretative unice, ce abunda de originalitatea si nonconformism, prezentând noile tendinte ale jazz-ului mondial.

EUROPAfest Imbraca primavara In fundalul muzical al flautului la cea de-a 18-a editie a Jeunesses International Music Competition. 145 de flautisti din 40 de tari vor transforma Bucurestiul Intr-un oras de poveste, In care virtuozitatea, talentul si rafinamentul se vor Intrece In interpretari muzicale de exceptie In fata unui juriu de specialisti internationali.

In cadrul EUROPAfest, un loc aparte Il ocupa concertele in spatii neconventionale reunite sub brandul Caffe Festival, desfasurat la Club Tribute si Club Loft. In perioada 8-12 mai te vei molipsi de buna dispozitie si pofta de viata, iar ritmurile de jazz, blues si pop Iti vor acapara simturile, pentru o terapie de muzica buna. Spatiul neconventional, atmosfera electrizanta, calitatea reprezentatiei, ritmurile ce oscileaza Intre relaxant si antrenant si momentele de improvizatie, toate acestea reprezinta colajul muzical ce defineste prin excelenta Caffe Festival.

Si pentru ca muzica buna nu are limite, pe 13 mai, Gala EUROPAfest celebreaza Intr-o atmosfera plina de emotie si entuziasm excelenta muzicala, intr-un concert In care evolueaza cele mai bune trupe si cei mai buni instrumentisti, iar publicul va avea ocazia sa afle cine sunt câstigatorii celor doua concursuri. Cu aceeasi ocazie va fi decernata Diploma de Excelenta din partea Casei Regale.

Agenda EUROPAfest 2011 promite motive de evadare din cotidian, Incât va fi greu sa Iti alegi un singur eveniment. Nu uita! Festivalul ofera ! Tu alegi !”

Bilete: 25 -100 lei / www.tickefan.ro, In reteaua magazinelor Flanco, biletoo.ro.

Studentii au intrare libera la anumite concerte In limita locurilor disponibile.

Informatii suplimentare si fotografii:

jmEvents : 0720.31.61.62 / 0740.759.566 | office@jmEvents.ro | www.jmEvents.ro

Facebook: www.facebook.com/EUROPAfest.Bucharest

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top