Advertising4U.ro-Comunicate-de-presa-Info-evenimente-Media-NEWSLiga Studenților Români din Străinătate felicită Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România și Uniunea Studenților din România pentru reușita primei inițiative legislative 100% studențești, și anume, adoptarea de către Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului a Statutului Studentului.

București, 2 aprilie. În urma dezbaterilor cu reprezentanții studenților din România, Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului a adoptat vineri, 30 aprilie 2012, Statutul Studentului, document care stipulează drepturile și obligațiile persoanelor înscrise în instituțiile de învățământ universitar românesc.

Statutul studentului se aplică tuturor studenților înmatriculați la universitățile românești și legiferează drepturile și obligațiile acestora. Statutul prevede respectarea principiului echității în educație, al participării studenților la viața academică prin structurile de reprezentare, al libertăților academice, al angajabilității și al învățământului centrat pe student.

Potrivit acestui statut, printre drepturile studenților se numără: gratuitate a supor