Agentia Daneza pentru Stiinta, Tehnologie si Inovatie din Danemarca a acordat bancii daneze de celule stem, StemCare Ltd, o bursa in valoare de 500.000DKR (Coroane Daneze) – si respectiv 100.000 DKR, – pentru un proiect de multiplicare celulara a celulelor stem de origine ombilicala. Proiectul va fi desfasurat de catre StemCare in colaborare cu compania Bioneer Ltd, companie de servicii in domeniul cercetarii, subsidiara a Universitatii Tehnice din Danemarca (DTU).

Colaborarea, initiata in ianuarie 2011, va dovedi ca celulele stem ombilicale pot fi multiplicate printr-o procedura standard, de rutina, si este prima de acest tip in Danemarca. Rezultatele proiectului sunt asteptate in august 2012. Astfel se va deschide o foarte mare oportunitate privind tratarea a mai multor pacienti cu celule stem multiplicate dintr o singura proba de sange placentar sau repetarea terapiei la acelasi pacient cu respectivele celule multiplicate.

Bogdan Ivanescu: “ Stem SURE este o companie dedicata misiunii sale si are toate premizele de a fi prima companie din Romania care sa ofere replicarea celulara exclusiv pentru pacientii proprii. Mai exact, daca nu doresti sa iti epuizezi proba de celule stem, inainte de transplant le multiplici, folosesti celulule stem originale si le criogenezi pentru o viitoare intrebuintare cu celule stem mutiplicate. In plus, toti membrii familiei, care sunt compatibili cu proba copilului, au sansa de a putea utiliza in cantitate suficienta celulele stem stocate, respectiv multiplicate.”

Multiplicarea in scopuri regenerative