Sediul central al clădirii BNL-BNP Paribas Group este un exemplu uimitor despre cum să combini design-ul arhitectural inovator cu bunăstarea și confortul optim pentru locatarii clădirii. De asemenea, proiectul se remarcă prin gradul său ridicat de angajament față de sustenabilitatea mediului, fiind certificat cu clasa A și LEED Gold, pentru consumul redus de energie, în comparație cu clădirile tradiționale.

Proiectată de compania italiană de arhitectură 5+1AA Alfonso Femia Gianluca Peluffo, clădirea a fost creată astfel încât să se integreze în mediul urban. Datorită sticlei inteligente, estetica este atragătoare din punct de vedere vizual, reflectând vecinătățile clădirii pe toate laturile sale și schimbându-și aspectul în funcție de momentul zilei și de vreme.

Asta ajută clădirea să se transforme într-o structură asemănătoare mirajului, a cărei înfățișare se schimbă continuu, atrăgând reflexiile cerului și luminile orașului, evitând în același timp să fie percepută ca un obstacol al priveliștilor. De asemenea, estetica oferă o tranziție perfectă între stația Triburtina și cartierele rezidențiale din jur.

Așa cum Alfonso Femia, Fondator-Partener, Președinte, CEO și Project Manager al 5+1AA, declară: „Prin culorile sale dinamice și reflexive, sticla din clădire caută propriul dialog cu împrejurimile sale și luminile Romei. Fie noapte sau zi, sticla oferă reflexii ale luminii, culori și transparențe unice, mereu schimbătoare”.

Pentru sticla structurală, Guardian Glass a furnizat cinci produse diferite din gama de sticlă pentru control solar SunGuard® SunGuard Solar Silver 10, SunGuard Solar Silver 20, SunGuard Solar Neutral 67, SunGuard HP 35/26 și SunGuard HP 43/3.

Patru dintre aceste produse oferă un aspect argintiu, celălalt un aspect mai neutru. Toate aceste produse din sticlă acoperită oferă diferite niveluri de transmisie a luminii și reflexie externă, pentru a se potrivi cerințelor precise ale arhitecților. Pentru a afla mai multe despre sticla Guardian SunGuard, vizitează www.guardian.com.

Guardian Glass

Guardian Glass, parte a grupului Guardian Industries, este unul dintre cei mai mari producători mondiali de produse din sticlă float, sticlă peliculizată și produse fabricate din sticlă. În cele 25 de fabrici de sticlă float din toată lumea, Guardian Glass produce sticlă de înaltă performanță pentru uz exterior (atât în scopuri comerciale, cât și re-zidențiale) și aplicații din domeniul arhitectonic interior, precum și produse din dome-niul transporturilor și tehnic. Sticla Guardian se găsește în locuințe, birouri, mașini și în unele dintre reperele arhitectonice cele mai semnificative din lume. Centrul de Știință și Tehnologie al Guardian Glass lucrează în permanență să creeze produse din sticlă și soluții noi, utilizând cea mai avansată tehnologie pentru a-și ajuta clienții să vadă ce este posibil – see what’s possible®. Vizitați www.guardianglass.com

Guardian Industries

Guardian Industries, o companie globală cu sediul central la Auburn Hills, Michigan, are în jur de 17.000 de angajați și deservește facilități din America de Nord, Europa, America de Sud, Africa, Orientul Mijlociu și Asia. Companiile Guardian fabrică produse de sticlă float cu un nivel ridicat de performanță, peliculizate și fabricate pentru aplicații arhitecturale, rezidențiale, de interior, din domeniul transporturilor și tehnic și componente de înaltă calitate placate cu crom și din plastic vopsit, pentru industriile automobilelor și camioanelor comerciale. Viziunea companiei Guardian este să creeze valoare pentru clienții săi și societate, prin inovare continuă, cu utilizarea unor resurse puține. Guardian este o sucursală deținută în totalitate de Koch Industries, Inc.