window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Stiluri si mari pictori: Van Gogh si Gustav Klimt

Advertising4U.ro-Comunicate-de-presa-Info-evenimente-Media-NEWSFundatia Calea Victoriei va invita, din 6 iunie, ora 18.30, la Atelierul Stiluri si mari pictori: Van Gogh si Gustav Klimt, sustinut de Cristina Marian.

In cadrul celor patru intalniri facem cunostinta cu doi dintre cei mai celebri pictori din lume, Vincent Van Gogh, care vedea arta ca pe un mijloc de expresie a personalitatii si care a avut o mare influenta asupra artei din secolul XX, si Gustav Klimt, unul dintre intemeietorii miscarii Secession.

Cu ajutorul lectorului, fiecare participant va incerca sa descifreze tainele picturii marilor artisti, reproducand cate o lucrare sau doar pictand in cele doua stiluri total diferite.

Sedinta va dura doua ore si jumatate, avind in vedere complexitatea lucrarilor si timpul necesar de lucru.

Atelier 1 si 2. Il descoperim pe Van Gogh si picturile lui ce degaja o adevarata forta magica, incercam sa-i aflam secretele. Invatam sa folosim pensulatii libere, pline de nerv, folosim diviziunea tonului cromatic.

”Peisaj“, acrilic pe panza.

Atelier 3 si 4. De data aceasta mergem inspre pictura decorative. Folosim tentele plate in culori pastelate, alternandu-le cu tonuri intense, cream ritmuri, folosim elemente ornamentale geometrice si florale, exact asa cum facea si Gustav Klimt la 1900.

”Pomul vietii”, acrilic pe panza (invatam sa folosim foita de schlagmetal – ce imita foita de aur).

Lector: Cristina Marian

Data incepere: 6 Iunie 2012; Ora curs: 18:30;

Cost: 280; Cost studenti si pensionari: 250

Locul desfasurarii: Fundatia Calea Victoriei, str. Caimatei 20, et. 3.

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top