window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Unul din cinci copii din Romania renunta la scoala, potrivit statisticilor. In acest context, Fundatia Dezvoltarea Popoarelor (FDP) vine in ajutorul copiilor cu risc de abandon scolar, printr-un proiect care isi propune sa previa rata parasirii timpurii a sistemului de invatamant in Bucuresti, Dambovita, Cluj si Galati, in urmatorii trei ani.

Proiectul „Parteneriat multiregional pentru prevenirea parasirii timpurii a scolii” se adreseaza copiilor care fac parte din grupuri defavorizate, dar si parintilor acestora. Sunt vizati mai ales elevii de etnie roma sau cei cu o situatie socio-economica dificila (venituri scazute, familii monoparentale, dezorganizate, parinti plecati la munca in strainatate). In cadrul programului, copiii vor beneficia de servicii de orientare si consiliere, dar si de burse de studiu. Fundatia Dezvoltarea Popoarelor va initia un program de tip „Scoala dupa Scoala” si va dezvolta parteneriate cu scoli si cu institutii care se implica in prevenirea abandonului scolar.
In plus, FDP va organiza caravanele elevilor, pentru stimularea participarii scolare, dar si ateliere de lucru interactive cu participarea personalului institutiilor de invatamant sau care ofera servicii sociale. Proiectul se realizeaza in patru regiuni din Romania (Bucuresti-Ilfov, Nord-Vest, Sud-Muntenia, Sud-Est).
Interventia are o durata de trei ani (pana in august 2013) si este implementata de FDP in parteneriat cu filialele sale din Cluj si Dambovita, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului sector 3, Inspectoratele Scolare Judetene din Cluj si Dambovita, Fundatia Inima de Copil, CDO Opere Sociali (Italia) si organizatia Sotas (Lituania).

Proiectul este cofinantat de Fondul Social European, in cadrul Programului Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, axa prioritara 2, „Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii”, domeniul major de interventie 2, „Prevenirea si corectarea parasirii timpurii a scolii”. Bugetul total al proiectului este de 12.622.469 RON.
Fundatia Dezvoltarea Popoarelor sustine, de mai bine de 14 ani, persoanele aflate in situatie de risc social, in special copii si tineri, oferindu-le oportunitati socio-educative si de integrare profesionala.

Mai multe informatii privind proiectul initiat de Fundatia Dezvoltarea Popoarelor:
Manager proiect: Lacramioara Rediu, email: lacramioara.rediu@fdpsr.ro, tel: 0742.028.855;
Ofiter comunicare: Alina Anghel, email:alina.anghel@fdpsr.ro, tel:0744.421.719;
bucuresti@fdpsr.ro
http://www.fdpsr.ro

Go to Top