window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

 Programatica 2011 – Mobile Services and AppsBucuresti, 01.07.2011: Agora Group, o editura specializata cu experienta de peste 18 ani in industria IT&C, a organizat ieri conferinta Programatica 2011 – Mobile Services and Apps, la Hotelul Intercontinental din Bucuresti.

Mihai Nadas, Project Manager Yonder – Microsoft Romania, a adus in discutie evolutia cloud computing-ului in ultima perioada: „Tendinta este spre marirea capacitatii de interoperabilitate si implicarea comunitatilor. In ultimul an am realizat solutii de transmitere live a imaginilor din interiorul Muzeului Satului, doar cu ajutorul unor camere web si a unei conexiuni la interent, dovedind astfel eficienta si rentabilitatea solutiei Azure”.

Lucian Cozma, Engineering Manager Adobe Business Catalyst Team, a declarat: „Odata cu cresterea vitezei de conectivitate la internetul mobil va creste si adoptia, dar mai ales cererea de a se crea continut pe toate aceste device-uri. Și asta fara aproape sa iei in cosiderare si faptul ca problema se complica pentru dezvoltatori mai ales cand apar si alte web-enabled-devices, precum tabletele PC sau smartphone-urile”.

In continuare, Teodor Madan, Senior Software Engineer – Freescale Semiconductor, a vorbit despre solutii de creare modulara a software-ului, avand ca exemplu platforma Eclipse, iar Ionut Voda, CTO Zitec, a vorbit despre experienta in dezvoltarea aplicatiilor hibrid pentru Android, care „sunt avantajoase atunci cand vrei sa creezi rapid prototipul unui produs, vrei multi-platform printr-un singur deployment, ai nevoie de mentenanta usoara sau vrei un footprint minim”.

Tudor Juravlea, Product Manager Orange Romania, a afirmat „Aplicatiile platite in Android Market sunt disponibile abia din luna mai. De aici cresterea numarului de aplicatii disponibile in Android Market cu peste 82 de mii de aplicatii. Majoritatea noilor aplicatii disponibile sunt in categoriile Carti (peste 14 mii) si Jocuri (12 mii). Per total, cresterea Apple App Store este deocamdata cea mai lenta, in comparatie cu Android Market si Ovi Store. Strategia Orange este de actualizare a aplicatiilor, introducerea de noi aplicatii, precum TV pentru Android si preinstalarea Orange App Shop pe terminale”.

Florinel Chis, CEO Magendoo Interactive, a precizat faptul ca in urmatorii 5 ani comertul mobil va fi principala metoda de achizitionare a produselor. Programatorii pot folosi si platforma open source Magento care ofera si solutii pentru aplicatii mobile.

In toamna acestui an Agora Group anunta organizarea unei noi editii Programatica, de aceasta data dedicata solutiilor pentru platforme Enterprise.

Evenimentul a fost promovat cu ajutorul partenerilor media: Ziare.com, Php Romania, Joobs, Evolio, IT Trends, Digital Trends, AgoraNews, MediaLook, PR Wave si PR Wave Directory. Alti parteneri: Innobyte, SoftLIne International, Indaco, iNES, DigiSign, ARIES, ANIS, BVMW, CIO Council, Byblos.

Aflati mai multe detalii despre Programatica 2011 la www.programatica.ro .

Despre Agora Group

Agora Group este un trust de presa specializat in tehnologia informatiei, comunicaţii, afaceri si distributie de carte straina. Agora Group este prezent in piata publicatiilor IT&C din 1992.

In prezent, Agora Group detine in portofoliu revistele: IT Trends, Digital Trends, evenimentele: Conferinţele Regionale Agora, Conferinţele de Tehnologie Agora, Conferinţele de Solutii Agora, mesele rotunde IT Trends, serviciul de distributie de carte straina Byblos si portalul online cu serviciul zilnic de stiri AgoraNews.

Detalii pe www.agora.ro si www.byblos.ro .

Contact:

Andreea Maier

PR & Marketing Manager

Agora Group

andreea.maier@agora.ro

021-330.92.82

Go to Top