Washington D.C., 9 decembrie 2011. Filiala S.U.A a Ligii Studentilor Romani din Strainatate (LSRS), cu sprijinul Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni si al Ambasadei Romaniei in S.U.A organizeaza Conferinta „Leadership Studentesc 2011”, la care sunt asteptati tineri romani de la universitati de prestigiu din S.U.A.

Evenimentul se va desfasura in data de 10 decembrie a.c., la Ambasadei Romaniei din Washington D.C. – unul dintre cele mai importante centre politice si de afaceri din lume.

Leadership Studentesc. Conferintaabordeaza doua teme de importanta strategica pentru dezvoltarea Romaniei: reorientarea tinerilor absolventi romani din S.U.A catre Romania si participarea acestora in initiative de diplomatie publica, menite sa promoveze Romania in cadrul societatii americane si sa intareasca relatiile dintre cele doua tari.

In deschiderea evenimentului vor lua cuvantul Excelenta Sa domnul Ambasador Adrian Vierita, domnul Sebastian Burduja, Presedintele Ligii Studentilor Romani din Strainatate si domnul Grant Harris din cadrul Library of Congress. Keynote speaker va fi domnul Profesor Eliot Sorel din cadrul universitatii George Washington. Eliot Sorel este medic american de origine romana, Doctor Honoris Causa al Universitatii de Medicina şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti, decorat cu Steaua Romaniei, iar domnul Grant Harris este Head of European Reading Room, Library of Congress (Director al Departamentului Europa d