window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Studenti romani la universitati americane de prestigiu se reunesc la Washington D.C.

Washington D.C., 9 decembrie 2011. Filiala S.U.A a Ligii Studentilor Romani din Strainatate (LSRS), cu sprijinul Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni si al Ambasadei Romaniei in S.U.A organizeaza Conferinta „Leadership Studentesc 2011”, la care sunt asteptati tineri romani de la universitati de prestigiu din S.U.A.

Evenimentul se va desfasura in data de 10 decembrie a.c., la Ambasadei Romaniei din Washington D.C. – unul dintre cele mai importante centre politice si de afaceri din lume.

Leadership Studentesc. Conferintaabordeaza doua teme de importanta strategica pentru dezvoltarea Romaniei: reorientarea tinerilor absolventi romani din S.U.A catre Romania si participarea acestora in initiative de diplomatie publica, menite sa promoveze Romania in cadrul societatii americane si sa intareasca relatiile dintre cele doua tari.

In deschiderea evenimentului vor lua cuvantul Excelenta Sa domnul Ambasador Adrian Vierita, domnul Sebastian Burduja, Presedintele Ligii Studentilor Romani din Strainatate si domnul Grant Harris din cadrul Library of Congress. Keynote speaker va fi domnul Profesor Eliot Sorel din cadrul universitatii George Washington. Eliot Sorel este medic american de origine romana, Doctor Honoris Causa al Universitatii de Medicina şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti, decorat cu Steaua Romaniei, iar domnul Grant Harris este Head of European Reading Room, Library of Congress (Director al Departamentului Europa din cadrul Bibliotecii Congresului Statelor Unite) şi referent pentru Romania de peste 18 ani (din 1993).

„Brain regain”. Pentru prima data in diaspora academica romaneasca din S.U.A se va aborda intr-un cadru organizat problema reorientarii tinerilor romani de exceptie spre Romania. Participantii vor analiza factorii si oportunitatile care i-ar putea determina atat pe ei insisi, cat si pe colegii lor de generatie sa se intoarca in Romania pentru a-si valorifica experienta studiului in strainatate prin oportunitati profesionale, antreprenoriat sau prin implicarea in afaceri, societatea civila sau politica. De asemenea, se va discuta despre modurile in care studentii si absolventii romani din S.U.A pot contribui la dezvoltarea Romaniei de oriunde s-ar afla. Aceasta se poate realiza prin diplomatie publica, excelenta internationala sau prin indrumarea noilor generatii de tineri romani ambitiosi care vor dori sa studieze in Statele Unite.

Scop. Prin organizarea Conferintei „Leadership Studentesc 2011”, Liga Studentilor Romani din Strainatate isi continua misiuneade a sustine interesele studentilor romani, de a le oferi un cadru de dialog, de indrumare academica si profesionala si de a-i incuraja sa pastreze legatura cu Romania, promovand totodata imaginea Romaniei in lume.

„Dupa aderarea la NATO si Uniunea Europeana, Romania are acum un scop national la fel de (sau poate mai) important pentru a-si ocupa locul binemeritat pe scena internationala: intarirea legaturilor cu diaspora romaneasca – in special tinerii educati la nivel inalt – si implicarea acestei comunitati de o valoare deosebita in procesul de dezvoltare a tarii. Conferinta LSRS-SUA din Washington D.C. – in concordanta cu misiunea Ligii inca de la infiintarea sa – reprezinta un pas important in aceasta directie”, a declarat Dan Nechita, Secretar General al Ligii Studentilor Romani in Strainatate.

Persoane de contact:

Sorana SerbanVicepresedinte Comunicare

Sorana.Serban@lsrs.ro

0752038218

Dan NechitaSecretar General LSRS

dan.nechita@lsrs.ro

Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) este o organizatie non-guvernamentala echidistanta si apolitica, care ofera un cadru de dialog si de actiune pentru studentii si absolventii romani din tara si din strainatate, promovand o puternica solidaritate intre membrii sai, ca reprezentanti de valoare ai Romaniei, si o atitudine pozitiva fata de perspectivele intoarcerii lor acasa. Scopul principal al LSRS este de a apara şi promova drepturile şi interesele educationale, profesionale, sociale şi culturale ale membrilor sai, precum şi de a facilita contributia lor la dezvoltarea societatii romaneşti pe termen mediu si lung.

Principiile LSRS sunt valoarea, initiativa, profesionalismul si solidaritatea. In egala masura, LSRS sustine valorile si principiile democratice fundamentale intr-un mod transparent, responsabil si integru.

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top