Asociația Erasmus Student Network (ESN) România a organizat în perioada 28 aprilie – 1 mai 2018 cea de-a VIII-a ediție a evenimentului național „Escape to Vama Veche”, care este dedicat studenților internaționali veniți să studieze în România. De-a lungul celor 4 zile, participanții au avut parte de diverse activități, care au conturat o experiență studențească completă în România. Acestea s-au desfășurat în stațiunea Vama Veche.

Pentru cel de-al VIII-lea an consecutiv, studenții Erasmus+ au descoperit litoralul românesc cu ocazia zilei de 1 Mai. Și în acest an ne-am alăturat tinerilor români care au sărbătorit zilele libere la malul mării, în stațiunea Vama Veche. Începând din 28 aprilie până pe 1 mai, echipa ESN România împreună cu cei peste 350 de pa­­­rticipanți, au parcurs un program care a îmbinat atât activități educative, de sport, cât și de divertisment.

Ziua de 29 aprilie a început cu explorarea stațiunii, tinerii bucurându-se de Treasure Hunt, activitate desfășurată cu ajutorul aplicației Questo. În aceeași zi, studenții au participat la Flag Parade, o paradă a steagurilor din cele 33 de țări ale programului Erasmus+ în timpul căreia ei și-au reprezentat propria țară. Activitatea a fost încheiată cu Erasmus color the world!, unde toți cei prezenți au colorat plaja din Vama Veche.

În data de 30 aprilie, a avut loc SocialErasmus România: Let’s Do It, World!, activitate realizată în colaborare cu Let’s Do It, Romania!. Acțiunea a constat în curățarea plajei din Vama Veche prin strângerea gunoaielor rămase după petrecerile din noaptea anterioară. Scopul acestei activități ce are loc în fiecare an în cadrul evenimentului, este de a atrage atenția asupra efectelor negative cauzate de aruncarea deșeurilor în spațiile publice, dar și de a responsabiliza turiștii aflaţi pe plajă.

Studenții Erasmus+ vor avea, de asemenea, ocazia de a-și demonstra abilitățile sportive în timpul concursurilor din cadrul Erasmus Olympic Games, activitate desfășurată pe plajă, care a inclus competiții de fotbal, volei și nu numai.

Le mulțumim partenerilor evenimentului nostru: Let’s Do It, Romania!, Love Plus, Aqua Carpatica, Corso și Questo.

 ERASMUS STUDENT NETWORK este cea mai mare organizație studențească cu caracter interdisciplinar din Europa, bucurându-se de susținerea Comisiei Europene. În România, ESN activează încă din anul 2004 şi este formată din 11 secțiuni locale (ESN Alba Iulia, ESN ASE Bucharest, ESN Bacău, ESN Brașov, ESN Cluj-Napoca, ESN Constanța, ESN Craiova, ESN Iași, ESN Sibiu, ESN Timişoara, ESN UniBuc). Printre obiectivele principale se numără: motivarea studenților din cadrul ciclului de învățământ superior de a studia o perioadă de timp într-o altă țară, îmbunătățirea integrării socio-culturale a tinerilor internaționali în universitățile gazdă din România, precum şi reprezentarea nevoilor și așteptărilor studenților străini la nivel local, național și internațional.