Expertii Kaspersky Lab au realizat raportul traficului de mesaje spam din luna mai, semnalizand mentinerea pe prima pozitie in clasament a Statelor Unite ale Americii, cu un procentaj de 20.8% din totalul mesajelor nedorite care au circulat pe Internet. Aceasta rata a crescut 8.5% fata de luna aprilie a acestui an.

In luna mai, Romania (1.7%) s-a clasat pe locul 16 in topul realizat de Kaspersky Lab, insa, la nivel general, tara noastra se afla pe pozitia a saptea, dupa cum arata ultimul raport de analiza a traficului spam din primul trimestru al anului 2010. Urmatoarele doua tari dupa SUA sunt India (7.5%) si Rusia (5.4%), iar China (3.6%) si Brazilia (3.7%) incep sa urce din ce in ce mai rapid spre topul clasamentului.

A fost semnalata o scadere considerabila a procentului de mesaje spam provenite din Germania si Italia, cu 2% mai mic fata de luna aprilie. Interesanta este si intrarea in top a unei noi tari, Argentina, care a atins o rata de 2.1% din volumul total de mesaje nesolicitate distribuite.
Expertii Kaspersky Lab au observat ca industria spam s-a dezvoltat atat de mult, incat creste si descreste direct proportional cu evolutia economiei globale. Astfel, relatia client – spammer respecta aceleasi principii de business caracteristice oricarui contract incheiat intre doua companii legitime. Mai multe detalii despre acest subiect puteti gasi aici: www.securelist.com

In continuare, cele mai frecvente atacuri phishing tintesc PayPal (50.4%), eBay (13.4%), HSBC (8.5%) Si Facebook (6.9%). Intregul raport spam pentru luna mai poate fi citit aici: www.securelist.com

Despre Kaspersky Lab
Kaspersky Lab este cel mai mare producator de solutii de securitate informatica din Europa