Summitul de la Doha – un esec rasunator. Comentariu Saxo Bank

  • Advertising4U.ro Platforma de Promovare ONLINE

Întâlnirea statelor membre OPEC și non OPEC de la Doha, de peste weekend, s-a încheiat cu un răsunător eșec. Insistența Arabiei Saudite ca Iranul să fie parte a ”planului de înghețare” a producției se pare că a fost condiția care a declanșat acest eșec. OPEC a fost, încă o dată, tare la promisiuni, dar dezamăgitoare la rezultate, pe măsură ce politica și-a băgat din nou coada. Ce-am obținut? O tergiversare, prin propunerea unei perioade de ”consultare”, anunțată să dureze până în iunie, a.c.

 

Săptămâna trecută, scriam că regulile jocului în petrol au fost mai degrabă schimbate de câmpurile de extracție a țițeiului de șist din America de Nord și de producătorii cu costuri ridicate, decât de producătorii reuniți la Doha.

Cu poziții long record pe petrolul Brent și o creștere celor WTI cu 11% numai săptămâna trecută, direcția prețului la țiței pe termen scurt e în jos. Un preț mai mic ar ajuta echilibrarea pieței într-un timp mai scurt; totuși, nu mă aștept la un declin substanțial al prețului, dar pachetele de poziții long vor trebui ajustate.

targ online de nunti, botezuri si alte evenimente
NuntiBotezuriCumetrii.ro

Rămân la intervalul 35$ – 45$/baril, ca interval preferat al prețului la petrol Brent, pe acest trimestru.

Analiza de Ole Hansen, Head of Commodity Strategy / Saxo Bank

 

Despre Saxo Bank

 Grupul Saxo Bank (Saxo) este un specialist în investiții și tranzacționare online multi-asset ce oferă un set complet de tehnologii, instrumente și strategii de tranzacționare  și investiții.

Bancă licențiată și reglementată complet, Saxo permite clienților privați și instituționali să tranzacționeze cu ușurință asset-uri multiple cu ajutorul unui cont unic, de pe mai multe terminale, în mod continuu.

Platformele tehnologice de tranzacționare premiate ale Saxo sunt disponibile în peste 20 de limbi și constituie baza tehnologică a peste 100 de instituții financiare din toată lumea.

Saxo oferă, de asemenea, servicii bancare tradiționale prin intermediul Saxo Privatbank în anumite piețe.

Fondat în 1992, având sediul central la Copenhaga, Saxo are 1500 de angajații în 25 de birouri de pe cinci continente.

Nunta/Botez/Petrecere..? Hai la Targ!

2016-04-18T10:19:40+03:0018 aprilie 2016|Categories: Stiri de BUSINESS|Tags: , , , , |
Go to Top