window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

TalkingAboutBorders.eu Drama Competition este un proiect derulat de Ministerul Afacerilor Europene si Internaționale din Austria si PEN-Club Austria in parteneriat cu Institutul Cultural Roman, Ministerul Culturii si Patrimoniului National, Teatrul National „Mihai Eminescu“ din Timisoara, si coordonat de regizorul Christian Papke.

Lansat in 2005, concursul se desfasoara anual intr-o țara din Europa de Est. In 2011, proiectul este adresat dramaturgilor romani, invitați sa participe cu o piesa inedita pe tema „Talking About Borders: The Life Experience in Times of Changes“. Piesa castigatoare va fi montata in Germania, iar autorului i se va decerna un premiu in valoare de 3500 de euro.

In contextul acestui proiect, regizorul Christian Papke va monta o piesa austriaca in cadrul stagiunii Teatrului Național „Mihai Eminescu“ din Timisoara.

Nascut in 1974 in Elveția, Christian Papke a locuit in Brazilia, Germania si Austria. In perioadele petrecute la Rio de Janeiro, Hamburg, Viena si Paris a urmat studii de teatru, film si media, germanistica, filozofie si management. Din 2001 activeaza ca regizor si dramaturg, colaborand cu diverse institutii de profil: Ensembletheater Wien, Theater mbH Wien, Volkstheater Wien, Wiener Metropol, Stadttheater Judenburg, Künstlerhaus Klagenfurt, Schauspielhaus Graz, Konzerthaus Wien (Austria), Duino (Italia), Atelje 212 Belgrad (Serbia), s.a. Incepand cu stagiunea 2004-2005, conduce, ca reprezentant PEN-Club Austria, proiectul TalkingAboutBorders, lansat la initiativa sa. In 2006 a devenit cel mai tanar membru al PEN-Club Austria iar din 2007 face parte din conducerea acestei organizatii.

http://www.icr.ro/talkingaboutborders_icr
Go to Top